Funkcionisanje PIK-a neosnovano bez Rusije

Ambasada Rusije: Neprihvatljivo uplitanje spoljnih igrača u unutrašnje poslove BiH

  • Извор: АТВ
  • 10.02.2023. 13:35

Ambasada Rusije u BiH saopštila je danas da je uplitanje spoljnih igrača u unutrašnje poslove BiH neprihvatljivo.

Takođe, iz Ambasade su dodali da je funkcionisanje Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIK) neosnovano bez učešća Rusije. 

"Insistiramo na hitnom zatvaranju Kancelarije visokog predstavnika (OHR) iz razloga što više ne postoji neophodnost za njegovo prisustvo u državi. Ubijeđeni smo da je samovolja 'visokog predstavnika', koji nema potrebnog mandata Savjeta bezbjednosti UN, glavni faktor destabilizacije u zemlji“, dodaju iz Ambasade. 

Iz Ambasade su poručili da vjeruju da je Dejtonski mirovni sporazum temelj BiH koja se sastoji od tri ravnopravna konstitutivna naroda i dva entiteta.

"Vidimo BiH kao prijateljsku državu. Ponovo potvrđujemo svoju spremnost za ravnopravan dijalog o svim pitanjima koja predstavljaju obostrani interes. Računamo na to da će rukovodstvo države i ubuduće biti uzdržano u vezi sa antiruskim sankcijama“, poručeno je u objavi Ambasade na Fejsbuk nalogu.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм