Aktivnosti sajta

Ambasada Rusije: Prije "Raskrinkavanja" provjeriti činjenice i ne širiti lažne informacije

  • Извор: СРНА
  • 02.02.2023. 13:41

Ambasada Ruske Federacije u BiH u svom današnjem komentaru sugerisala je pojedinim medijima u BiH koji šire lažne informacije da provjere pouzdane podatke, kako ne bi protivriječili Vašingtonu koji izdvaja milione dolara za antirusku propagandu.

"Obratili smo pažnju na publikacije u medijima o aktivnostima sajta `Raskrinkavanje.ba`, koji se već nekoliko godina bavi `analizom` svjetskih vijesti, između ostalog, ruskih. Nazivajući to `provjerom činjenica`, autori portala šire lažne informacije i dovode u pitanje pouzdane podatke", navodi se u komentara.

Jedna od tema koju je ovaj izvor spinovao u pokušaju da privuče više čitalaca, dodaje se, bila je o američkim vojno-biološkim programima koji su se sprovodili u laboratorijama na teritoriji Ukrajine.

Autori takvih "istraživanja", ističe se u komentaru, usudili su se da pretpostave da je razvoj i modifikacija virusnih patogena, uključujući kovid 19, na ukrajinskim poligonima "teorija zavjere".

O neosnovanosti takve pretpostavke svjedoče zvanične izjave Vašingtona - koordinator Savjeta za nacionalnu bezbjednost SAD Džon Kirbi potvrdio je da su američki i ukrajinski vojni biolozi radili na "naučnim" projektima u Ukrajini, koji su bili naglo obustavljeni čim je započela specijalna vojna operacije za zaštitu Donbasa, očigledno kako bi se izbjeglo njihovo otkrivanje.

Osim toga, dodaje se u komentaru, tokom specijalne vojne operacije dobijeni su brojni dokumenti koji potvrđuju prirodu istraživanja koja su se sprovodila u ukrajinskim biolaboratorijima.

"S tim u vezi, željeli bismo dati jedan prijateljski savjet novinarima ovog portala - ako ste već preuzeli odgovornost da se pozabavite `raskrinkavanjem`, onda se potrudite barem provjeriti sa priručnicima iz Vašingtona kako im ne biste protivrečili. I još nešto - bilo bi lijepo pogledati vaš medijski izvještaj o tome koliko ste novca dobili od tih 80 miliona dolara koje su SAD izdvojile za antirusku propagandu. I već na osnovu odgovora na ovo pitanje biće moguće izvući zaključak o tome koliko je vaš resurs pouzdan", konstatuje se u komentaru ruske Ambasade. 

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je sporni prilog ATV-a zbog kojeg smo prijavljeni RAK-u: "Selektivno raskrinkavanje platforme Raskrinkavanje.ba"

RAK odbacio prigovore Raskrinkavanja na program ATV-a

Ko šta radi, Raskrinkavanje prati ATV


  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.