Саопштено

Амбасада Русије: Санкционо лудило САД, Вашингтон крши међународно право и Дејтонски споразум

  • Извор: АТВ
  • 17.11.2023. 11:20

САД пљују по међународном праву, по Дејтонском мировном споразуму у БиХ зарад својих "митских правила, на којима је заснован свијет" и то је свима јасно, саопштено је данас из Руске Амбасаде у БиХ.

- Обратили смо пажњу на још једну порцију деструктивних санкционих мјера САД у смјеру његовог супротстављања "малигном утјецају Русије". Као што показује пракса, санкције се уводе и против очева, и против дјеце. Ускоро треба да очекујемо санкције против мртвих и још нерођених. Такво је санкционо лудило - наводи се у саопштењу.

Истичу да је најнеобичнија ствар да се санкције уводе наводно због кршења међународног права.

- Санкције се усвајају под измишљеним изговорима, који одражавају главну ствар – да свим средствима сачувају једнополарни свијет и свој глобални монопол у условима, када САД већ нису способне за поштену тржишну конкуренцију - наводи се у саопштењу.

Истичу да Вашингтон покушава натјерати их свијет да воли – посредством бомбардовања, ширења вируса, уцјена и подмићивања.

- И, наравно, санкција. Али, као што је познато, "љубав се не може купити". Зато све више људи говоре и још више ће рећи "Гудбај, Америка" - закључили су у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: