Саопштење

Амбасада Русије: Став делегације ЕУ је ултиматум господара свом вазалу - БиХ

  • Извор: АТВ
  • 23.02.2024. 10:55

Амбасада Руске Федерације у БиХ оцијенила је коментар Делегације ЕУ у БиХ о посјети предсједника Републике Српске Милорада Додика Русији и Бјелорусији као ултиматум господара, односно ЕУ, свом вазалу - БиХ.

"Желимо да питамо наше европске колеге - гдје се изгубило поштовање суверенитета БиХ, које Брисел толико често наглашава?" навели су из руске Амбасаде након што је Делегација ЕУ јуче саопштила да посјета Додика Русији "није у складу с европским путем БиХ".

Из Амбасаде Русије су напоменули да се испоставља да се, када политички званичници из БиХ поступају, полазећи од интереса својих бирача и народа, али у супротности са поставкама такозваног колективног Запада, они аутоматски проглашавају "агентима Кремља" који шире "малигни руски утицај".

"Видимо у таквом приступу нескривено лицемјерје које свједочи о забораву озлоглашених европских вриједности ради геополитичких аспирација свог старијег партнера – САД", саопштено је из Амбасаде.

Из Амбасаде су указали да је за све већ одавно очигледно да се процес проширења ЕУ одвија, не на основу високих идеала западне цивилизације, него под диктатом Вашингтона, који фанатички тежи уско себичном и у исто вријеме сулудом циљу - да нанесе стратешки пораз Русији.

"ЕУ се претворила у безвољни и покорни инструмент САД, који безобзирно подстиче нацистички режим у Кијеву на штету истинских тежњи народа Европе, који су постали таоци бриселске бирократије", наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.