Ambasador BiH u SAD-u

Ambasador Vujić upoznao senatora Džonsona o problemima u BiH

  • Извор: СРНА
  • 07.04.2022. 17:58

Ambasador BiH u SAD Bojan Vujić upoznao je danas Rona DŽonsona, senatora iz Viskonsina i člana Spoljnopolitičkog komiteta američkog Senata, o političkoj situaciji u BiH i ukazao na aktuelne probleme s kojim se susreće BiH - od problema sa izbornim zakonom pa do zabrinjavajućeg porasta radikalnog islamizma na primjeru događaja iz Bužima iz februara ove godine.

Na današnjem sastanku sa DŽonsonom u Vašingtonu, Vujić je istakao da je unitarizacija BiH primarna politička platforma Sarajeva i da se srpski i hrvatski predstavnici tome suprostavljaju poštujući slovo Dejtonskog sporazuma, a ne da ga ruše kako to pokušavaju spinovati bošnjački političari.

Kao primjer antidejtonske politike on je naveo današnju izjavu Bakira Izetbegovića da je Dejton "luđačka košulja" čime jasno pokazuje hegemonističku agendu SDA prema kojoj Srbi i Hrvati mogu biti samo nacionalne manjine u BiH po mjeri SDA.

Takođe, ambasador Vujić je naveo i uporno kršenje Ustava BiH i dejtonske nadležnosti Predsjedništva BiH nad spoljnom politikom od dva bošnjačka člana Predsjedništva i ministra inostrnih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković, kao i pojedinih ambasadora BiH koji prema njihovim privatnim instrukcijama obmanjuju države prijema i međunarodne organizacije.

Ambasador Vujić je pojasnio senatoru DŽonsonu da svi ovi primjeri govore ko stvarno ruši BiH kršeći dejtonski Ustav.

Senator Ron DŽonson zahvalio je ambasadoru Vujiću na pojašnjenjima i izrazio spremnost da u narednom periodu tješnje sarađuju s primarnim ciljem tačnog i preciznog informisanja predstavnika američkog Senata o dešavanjima u BiH.

Тагови:
  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина