Министар финансија

Амиџић: Ако не буде подршке буџету, слиједи привремено финансирање

  • Извор: СРНА
  • 06.11.2023. 11:57

Министарство финансија и трезора у Савјету министара у поступку је израде буџета за наредну годину, а уколико не буде сагласности о буџету, наредну годину институције на нивоу БiХ започеће привременим финансирањем, изјавио је ресорни министар Срђан Амиџић.

"Имамо дефицит на приходовној страни од 37 милиона КМ и сада са мојим тимом правим рачуницу и планове, како бисмо обезбиједили несметано функционисање институција, с једне стране, а уштеде и рационалан приступ, с друге стране", истакао је Амиџић.

Он је напоменуо да му је у овом моменту јасно да ниједан буџетски корисник неће бити до краја задовољан износом средстава који ће бити предложен у буџету, али да је чињеница да другачије не може, јер је постојећи оквир прилично ограничен, а потребе институција нису мање, већ, напротив, из године у годину су све већи захтјеви.

"Мој план је да до краја новембра Савјет министара разматра приједлог буџета и тада ће нам бити јасно да ли постоји шанса да буџет буде усвојен, односно, да ли има политичке сагласности о томе", навео је Амиџић.

Он је додао да је, уколико буџет не добије подршку Савјета министара, јасно да ће се наредна година започети привременим финансирањем, саопштено је из Министарства финансија и трезора у Савјету министара. 


Стевандић: Исак мора знати да би и он могао бити ухапшен

Стевандић: Исак мора знати да би и он могао бити ухапшен


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.