Министар финансија и трезора

Амиџић: Конаковић као да се надувао па помијешао нас из Српске са дешавањима у ФБиХ

  • Извор: РТРС
  • 26.04.2024. 13:29

Сулуде су изјаве на конференцијама за новинаре министра иностраних послова БиХ Елмедина Конаковића и његово повезивање нас из Републике Српске са дешавањима у ФБиХ, каже министар финансија и трезора у Савјету министара БиХ Срђан Амиџић.

- Покушао сам рационално да објасним себи конференције за новинаре и изјаве Елмедина Конаковића. И једино моје рационално објашњење јесте да је Конаковић стварно имао везе са шефом нарко картела, те да је због коришћења недозвољених супстанци повезао нас из Републике Српске са дешавањима у ФБиХ. То је сулудо - каже Амиџић.

Амиџић пита "каква је то Федерална управа полиције, ако ми из Републике Српске можемо да њоме управљамо".

- Оно што је проблем, јесте да не постоји функционалност, нити могућност, када је у питању ФБиХ, да на један систематичан и ефикасан начин обавља послове који су им повјерени. Можете замислити када се то издигне на ниво заједничких институција, колико је то тешко, а неријетко немогуће да направите заједнички консензус и договор са толико партија - каже Амиџић.

У сваком случају, истиче Амиџић, трагикомична и конференција за новинаре и изјаве Конаковића.

- Те изјаве доказују реалност ФБиХ, али нажалост и земље која се зове БиХ - каже Амиџић.

Подсјећамо, министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић тврди да нема било какве везе са нарко-картелом и да су људи хапшени у акцији "Блек тај два" како би тужилаштво од њих "исциједио" доказ против њега.

На конференцији за новинаре, поводом међународне полицијске акције "Блек тај два" усмјерене против најближих сарадника шефа нарко-картела Едина Гачанина Тита, Конаковић је рекао да је прије неколико седмица упозорен да ће морати да објаснити везе са нарко-картелом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм