Nenad Nešić

"Aneksi Dejtona su jasno razgraničili svojinske odnose i to ne mogu promijeniti nikakve izjave sarajevskih lidera"

  • Извор: АТВ
  • 20.04.2023. 09:50

"Republika Srpska je neprikosnovena i iznad svega. Aneksi II I IV Dejtonskog mirovnog sporazuma jasno su razgraničili i svojinske odnose i to ne mogu i neće promijeniti nikakve izjave sarajevskih lidera. Nesposobni da nakon drugog izbornog ciklusa formiraju Vladu Federacije BiH, lideri trojke nisu znali kako da sjednu za isti sto sa Bakirom Izetbegovićem i Željkom Кomšićem pa im je Republika Srpska poslužila kao alibi za sijelo sa Izetbegovićem", izjavio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić povodom jučerašnje izjave osmorice sarajevskih lidera u kojoj spore pravo Republici Srpskoj na državnu imovinu.

Kakva je to pravna logika, pita on, po kojoj Brčko distrikt odlukom OHR-a može da knjiži državnu imovinu, a Republici Srpskoj se to uskraćuje odlukom Кristijana Šmita.

"Кakva je to vladavina prava u kojoj Federacija BiH dodjeljuje koncesije na svojim rijekama, ali Republika Srpska ne može? Кakav je to Ustavni sud BiH za koji su sporno Zakon o šumama Republike Srpske i Zakon o poljoprivrednom zemljištu, ali nisu sporni isti zakoni u Federaciji BiH i njenim kantonima? I da ne bude zabune, nemam ništa protiv federalnih zakona i da oni uređuju svoje dvorište kako žele, ali nećemo dopustiti da kradu iz našeg dvorišta", kazao je Nešić i dodao:

Višković: Mogu potpisivati izjave kakve žele, imovina Srpske ostaje imovina Srpske

Višković: Mogu potpisivati izjave kakve žele, imovina Srpske ostaje imovina Srpske

"Jasno je da je cilj poslednje izjave sarajevskih lidera produbljivanje krize i blokada cijele BiH, pošto Federaciju uspješno drže u blokadi još od 2018.godine. Čudi me da se još nisu dosjetili da Republiku Srpsku optuže i što punih pet godina ne mogu da formiraju federalnu Vladu."

Predsjednik DNS-a ističe da se nada da u Republici Srpskoj postoji nacionalno jedinstvo po pitanju očuvanja dejtonskih nadležnosti Republike Srpske.

Mazalica: Imovina - pitanje koje može dovesti do raspada BiH

Mazalica: Imovina - pitanje koje može dovesti do raspada BiH

"Republika Srpska mora biti iznad svih nas i pozivam sve da po strani ostavimo naše sujete, nesuglasice i trvenja, i da pokažemo odanost prema Republici Srpskoj i očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma" zaključio je Nešić.  

 

Pratite nas i putem Vibera!

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.