Drama na granici u Gradišci

Autobus iz Austrije dovezao putnike koji su bili u kontaktu sa zaraženim

 • 19.03.2020.18:44

Prava drama se odvijala danas na Graničnom prelazu Gradiška - iz Austrije je stigao autobus sa 38 putnika, od kojih je njih četvoro u Tirolu bilo u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na korona virus. Ipak, brzom reakcijom, spriječen je ulazak autobusa prevoznika "MB Reisen" na teritoriju BiH.

Ubrzo nakon što je autobus na liniji Bregenc-Prnjavor zaustavljen na granici, obavještene su sve nadležne institucije. Predstavnici Crvenog krsta su putnicima donijeli hranu i vodu, a pripadnici Granične policije su im na svoju odgovornost obezbijedili pristup toaletu.

Autobus je zadržan na granici do popodnevnih časova. Svim putnicima su obezbjeđena sanitetska iz opština iz kojih dolaze, tako da su direktno iz autobusa sanitetima odvezeni na svoje adrese, sa rješenjem o kućnoj izolaciji. Ministar zdravlja ističe da će se njihovo zdravstveno stanje i dalje pažljivo pratiti.

"Ekipa iz RUCZ, Republičke uprave za inspekcijske poslove, IJZ je obišla navedeni autobus, uzeti su uzorci od osoba koje su bile u direktnom kontaktu sa osobom zaraženom u Austriji, to su uglavnom građani iz Brčko Distrikta", kaže Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

U autobusu je bilo najviše ljudi iz Prnjavora, njih 11. Osim Prnjavorčana, iz Austrije je stiglo još 7 putnika iz Brčkog, po 5 iz Dervente, Modriče i Laktaša, 2 iz Stanara, i po 1 iz Prijedora, Gradiške i Doboja.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:49 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:50 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.