Drama na granici u Gradišci

Autobus iz Austrije dovezao putnike koji su bili u kontaktu sa zaraženim

  • 19.03.2020. 18:44

Prava drama se odvijala danas na Graničnom prelazu Gradiška - iz Austrije je stigao autobus sa 38 putnika, od kojih je njih četvoro u Tirolu bilo u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na korona virus. Ipak, brzom reakcijom, spriječen je ulazak autobusa prevoznika "MB Reisen" na teritoriju BiH.

Ubrzo nakon što je autobus na liniji Bregenc-Prnjavor zaustavljen na granici, obavještene su sve nadležne institucije. Predstavnici Crvenog krsta su putnicima donijeli hranu i vodu, a pripadnici Granične policije su im na svoju odgovornost obezbijedili pristup toaletu.

Autobus je zadržan na granici do popodnevnih časova. Svim putnicima su obezbjeđena sanitetska iz opština iz kojih dolaze, tako da su direktno iz autobusa sanitetima odvezeni na svoje adrese, sa rješenjem o kućnoj izolaciji. Ministar zdravlja ističe da će se njihovo zdravstveno stanje i dalje pažljivo pratiti.

"Ekipa iz RUCZ, Republičke uprave za inspekcijske poslove, IJZ je obišla navedeni autobus, uzeti su uzorci od osoba koje su bile u direktnom kontaktu sa osobom zaraženom u Austriji, to su uglavnom građani iz Brčko Distrikta", kaže Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

U autobusu je bilo najviše ljudi iz Prnjavora, njih 11. Osim Prnjavorčana, iz Austrije je stiglo još 7 putnika iz Brčkog, po 5 iz Dervente, Modriče i Laktaša, 2 iz Stanara, i po 1 iz Prijedora, Gradiške i Doboja.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.