U Vašingtonu

Bećirović i dalje traži kazne za Republiku Srpsku

  • Извор: АТВ
  • 04.02.2023. 19:05

Ko o čemu, Bošnjaci o kažnjavanju Republike Srpske. Taman kad su iz Sarajeva počele da stižu razumnije i pragmatične izjave, da institucije BiH treba da konačno rade ono što je izvodivo, da se ne koče zajednički projekti, bošnjački član Predsjedništva u Vašingtonu po sistemu „pliz help“ traži kazne.

Nove geopolitičke okolnosti su dovele do pojačanog ruskog pritiska, pa kaže zapad treba da reaguje. 

“Moram reći da bi i EU i SAD morale biti odlučniji kada je BiH u pitanju. Bolje je sankcionisati pojetine destruktivne političare, nego dozvoliti da cvjeta kriminal i korupcija nego dozvoliti da imamo ugrožavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma”, rekao je Denis Bećirović, bošnjački član Predsjedništva BiH.

Istupi Denisa Bećirovića samo dokazuju da nije nikakvo čudo što malo ko u Srpskoj vjeruje da je sa političkim Sarajevom moguće graditi partnerstvo. Ipak, postoje izuzeci koji žele da naprave novi ambijent, ali ovakvi istupi su samo gubljenje vremena, kaše Cvijanovićeva. 

“Istupi Denisa Bećirovića samo dokazuju da većina političara iz reda bošnjačkog naroda nije uopšte sposobna za dijalog između naroda, već misle da jedino treba hodati po svijetu i kukumakati”, izjavila je Željka Cvijanović, predsjedavajuća Predsjedništva BiH.

Radi se jednostavno o političkoj razmaženosti bošnjačkih političara, smatra politikolog Vojislav Savić. Tretman međunarodne zajednice više nije isti, i oni jednostavno ne mogu da se snađu u novim pravilima na međunarodnoj sceni, koja više nisu na njihovoj strani. Zato je, kaže, nerealno očekivati da i Bećirović u skorije vrijeme shvati gdje se zapravo nalazi. 

“Dosta tih izjava je namijenjena njihovom domaćem političkom tržištu, to je naravno jedan nezreo, glup stav, ali to nije nešto na šta nismo navikli iz Sarajeva, da neko treba da dođe i da uredi državu”, rekao je politikol Vojislav Savić.

Sve što Bošnjaci poput Bećirovića nastaje da urade jeste da nametnu narativ da je BiH nadeređena entitetima, što nije tačno, poručuje predsjednik Republike Milorad Dodik. Upravo takvi ruše Dejton, i samo neka nastave, jer je to najbolji način da sruše BiH, što treba da se desi, poručio je Dodik.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина