Јасна порука

"Бећировић и Комшић рушиоци БиХ"

  • Извор: АТВ
  • 11.11.2023. 19:05

Денис Бећировић и Жељко Комшић су рушиоци БиХ. Нарушавају све спољно – политичке ставове земље коју представљају, тврди то Милан Петковић. Након њиховог састанка са премијером самопроглашеног Косова Аљбином Куртијем у Паризу, подсјећа их да БиХ није признала Косово и да захваљујући искључиво Републици Српској, то никада неће ни урадити.

"Не видимо разлог због чега би се они састајали на било ком нивоу са њиховим тзв. премијером или предсједником. На једној страни се залажу за територијални интегритет БиХ, а на другој желе да разједине и подијеле Србију. Тако да, очито, на овај начин, ако признају право Косову на самоопредјељење, онда то морају признати и Републици Српској, рекао је Милан Петковић, адвокат.

Рушећи Србију, Комшић и Бећировић једино могу срушити БиХ, јасна је порука и министра безбједности Ненада Нешића.

"БиХ никада није и никада неће признати тзв. Косово, а двојица чланова Предсједништва требало би то да поштују, посебно јер свакодневно јадикују и заклињу се у територијални интегритет БиХ", рекао је Ненад Нешић.

И у овом случају фали легитимитета, поручује министар правде Српске. Без обзира шта двојац из другог ентитета радио, увјерен је Милош Букејловић, то неће утицати на однос са Србијом. 

"Односи билатерални Републике Српске и Србије су врло стабилни и ту не постоји могућност да састанак било којег члана Предсједништва, а без присуства члана Предсједништва из Републике Српске угрози тај однос", рекао је Милош Букејловић, министтар правде Републике Српске.

Бећировић и Комшић воде лицемјерну политику. Њихов састанак са Куртијем је једна у низу смишљених провокација, поручио је раније предсједник Српске. Подсјећа Милорад Додик да су они у случају БиХ више пута покушавали да "држе лекције" предсједнику Србије Александру Вучићу о суверенитету и територијалном интегритету, а када је ријеч о јужној српској покрајини онда то "забораве" и директно ударају на цјеловитост Србије.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина