Rekacije

Bećirovićevi pokušaji uzaludni, zaključci tendenciozni i zlonamjerni

  • Извор: АТВ
  • 19.07.2023. 19:35

Tendenciozan i zlonamjeran. Takav je zaključak koji su usvojili dva člana Predsjedništva BiH, Bećirović i Komšić. Dok se pozivaju na zaštitu BiH, oni su ti koji je vode u propast, reakcije su iz Republike Srpske nakon preglasavanja srpskog člana Predsjedništva Željke Cvijanović.

Praksu iz Ustavnog suda, sada žele da prenesu i na Predsjedništvo BiH, kaže ministar Nenad Nešić. Međutim, bahato ponašanje im neće proći.

"Vi znate nakon rata i kada je počelo Predsjedništvo da funkcioniše da se i nakon samog rata izbjegavale situacije preglasavanja bilo koga. Normalno mi u Republici Srpskoj nećemo dozvoliti preglasavanje našeg člana Predsjedništva . Očekujem da će gospođa Cvijanović povući vitalni nac interes i da će NSRS oboriti odluku dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH", rekao je Nenad Nešić, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.

Pokazivanje sile i mišića, Parlament Srpske neće dozvoliti. Bećirović je postao radikalni desničar. Izaziva krizu, sukobe i podjele, kažu poslanici SNSD-a. Opet pokazuje i elementarno neznanje. Bavi se pitanjima koja i nisu u nadležnosti Predsjedništva. 

"On definitivno želi da bude gori od svih koji su bili ranije od njega. Kad kažem gori, on vjerovatno to smatra kao gori prema Republici Srpskoj, prema srpskom narodu u BiH. Te stvari ne mogu donijeti zaista ništa dobro i ovo je put u propadanje BiH i to je svima jasno, a i njemu", rekao je Mladen Ilić, poslanik SNSD-a u NSRS.

"Čovjek koji više vodi računa o tome kakvo će imati uporište u bošnjačkom biračkom tijelu, nego kava će biti efekti tih nekih njegovih odluka. Očekujem da bar SDS glasa za taj njen veto za razliku od možda, možda neće PDP, ali vidjećemo, ja se nadam da hoće", rekao je Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u NSRS.

Za promjenu PDP-u zaključci nisu prihvatljivi. Bećirović svojim ponašanjem vodi u političku krizu sa nesagledivim posljedicama, kaže Milanko Mihajilica, poslanik PDP-a u Parlamentu Srpske. A, o kojima, on, očigledno ne misli. 

"Kad smo mislili da ne može gore, Bećirović je dokazao da može za nas su ovi zaključlci kojima je Željka Cvijanović preglasana juče, potpumo neprihvatljivi. Prije 15 dana smo podržali dva njuena veta, ne vidim razloga da to ne uradimo i ovaj put", rekao je Milanko Mihajlica, poslanik PDP-a u NSRS.

Jedino o čemu Bećirović misli je da ocrni Republiku Srpsku. Zaslijepljen, sa tim nesvjesno na tom putu vrši udar na BiH. U Republici Srpskoj, jasan je stav. Bećirovićevi pokušaji su uzaludni. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)