Srpski član Predsjedništva BiH

BiH ne priznaje Kosovo

  • 15.10.2020. 16:05

Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH odlučeno je da Bosna i Hercegovina formalno pravno ne priznaje Kosovo.

Na sjednici Predsjedništva BiH je bila odluka koja kaže da u prvom članu BiH priznaje Kosovo i da će se ta odluka provesti nakon objavljivanja u Službenom glasniku.

"Nakon pokušaja da Komšić povuče svoj ranije dati prijedlog, što više nije bilo moguće, na sjednici se moralo glasati o toj odluci. Prilikom glasanja Komšić nije glasao, Džaferović je bio uzdržan, ja sam bio protiv", rekao je Dodik čime je demantovao ranije natpise u medijima da je donesena jednoglasna odluka.

To formalno pravno znači da Bosna i Hercegovina odlukom Predsjedništva nije priznala Kosovo. To je odluka koja će biti obavezujuća za postupanje svih organa - poručio je Dodik.

"Hvala Komšiću što je inicirao to pitanje. U ovom momentu BiH ne priznaje Kosovo. To je bilo prije konfuzno, a danas imamo odluku da Predsjedništvo BiH ne priznaje Kosovo", rekao je srpski član Predsjedništva BiH.

Srpski član Predsjedništva je dodao da je Komšić pokušao da povuče ranije dati prijedlog, ali da to nije bilo moguće jer je Predsjedništvo na prethodnoj sjednici već glasalo o ovoj tački i, s obzirom da je rezultat bio 2:1, ona je bila obavezna na današnjoj sjednici.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм