Rezultati pokazali

Bošnjaci glasali za Mladena Ivanića

  • 11.10.2018. 11:24

Bošnjaci koji žive u Republici Srpskoj podršku za Predsjedništvo BiH na izborima u nedjelju uglavnom su dali kandidatu koalicije stranaka "Savez za pobjedu" Mladenu Ivaniću. Pokazuju to rezultati Centralne izborne komisije nakon obrađenih oko 95 odsto biračkih mjesta.

Rezultati, naprimjer, pokazuju da je Ivanić na sedam biračkih mjesta u bijeljinskom povratničkom naselju Janja osvojio više od 80 odsto glasova. U srebreničkom selu Sućeska Ivanić je dobio 152 glasa, dok je njegov protivkandidat Milorad Dodik osvojio sto glasova manje.

U bratunačkom selu Hrnčići Milorad Dodik nije osvojio niti jedan glas, dok je za Ivanića glasao 41 povratnik. U selu Pobuđe slavio je Ivanić sa 48 osvojenih glasova, dok je za Dodika u ovom selu glasala tek jedna osoba. U Konjević Polju je Ivanić dobio 47 glasa, a Dodik tek pet.

U prijedorskom naselju Kozarac Mladen Ivanić je takođe dobio glasove Bošnjaka.

Na izborima 2014. godine Dodik je optužio da je Ivanić u Predsjedništvo BiH ušao zahvaljujući glasovima Bošnjaka. Izborni zakon BiH je takav da Bošnjaci i Hrvati koji žive u Republici Srpskoj mogu glasati samo za člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda, ali ne i za člana iz reda Bošnjaka ili Hrvata.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.