Милорад Додик

"Бошњацима није била потребна резолуција, Срби је неће поштовати"

  • Извор: СРНА
  • 15.04.2024. 21:31

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Бошњацима није била потребна резолуција о Сребреници јер је то акт који све руши, те поручио да је Срби неће поштовати.

"Само ви радите свој посао, и ми ћемо свој. Мислите да је то што је Америка уз вас довољно и да ћете на тај начин очувати БиХ, ни сто Америка неће очувати БиХ", рекао је Додик и истакао да послије овога нема ниједног разлога да БиХ функционише.

Он је навео да има земаља које неће гласати за резолуцију из разумијевања да ће то усложнити ситуацију у БиХ.

Додик је истакао да је међународна политика БиХ пропала, да не постоји.

Додик: Срби немају право да буду наивни

Додик: Срби немају право да буду наивни

Упитао је и како се може говорити о помирењу, наводећи да је резолуција акт који иде директно на распад БиХ, џаба европске интеграције.

"Ово је тренутак који Срби морају да разумију ово је уперено против наше нерођене дјеце, и то раде муслимани из Сарајева", рекао је Додик за РТРС.

Он је појаснио да у овом случају говори о политикама, појаснивши да је сарајевска политика је ужас.

Додик и Вучић сутра у Билећи

Додик и Вучић сутра у Билећи

"Сарајевска политика је антисрпска и са њом не желимо да сарађујемо", рекао је Додик, наводећи како Србима покушавају да припишу нешто што нису.

Додик је напоменуо да годину дана прије рока из БиХ ускоро одлази амерички амбасадор Мајкл Марфи јер је упропастио односе у БиХ.

"И они су схватили да је један обични кретен", закључио је Додик.

Покушавају да своје злочине оперу преко леђа српског народа

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је вечерас да Америка, Њемачка и Руанда покушавају да резолуцијом о Сребреници оперу своје злочине преко леђа српског народа.

Додик је навео да судске пресуде у Хагу које су искључиво везане за Сребреницу не прелазе 4.100 и нешто страдалих, а да је Влада Српске натјерана да напише извјештај о више од 8.000 који је касније Народна скупштина одбацила.

Додик: Смрад Марфи одлази, направићемо посебан испраћај сер**и

Додик: Смрад Марфи одлази, направићемо посебан испраћај сер**и

Напоменуо је и да се, кад год је нешто у вези са Сребреницом, забрањују да се прича, наводећи како то подржава Америка.

Додик је навео да то што раде Американци по свијету сада желе да се оперу према муслиманима и желе да то покажу на резолуцији, док Њемачка, која је починила највеће геноциде, никада није осуђена за то, као што то желе да направе везано за Сребреницу.

Он је подсјетио да је у Руанди био прави геноцид, убијено је 970.000 припадника једног народа, а резолуцијом о Сребреници хоће да направе синоним за геноцид гдје није доказано да је страдало више од 4.200 муслимана, наводећи да је тамо страдало и око 3.500 Срба.

"Све говори да је то прање, а пошто смо ми мањи народ, онда му се покушава натоварити нешто", оцијенио је Додик за РТРС. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм