Сташа Кошарац

"Бошњачка политика жртвовала мир 1992. године, а данас лицемјерно подваљује приче о српској кривици"

  • Извор: АТВ
  • 03.05.2024. 16:24

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац данас је, поводом 32 године од злочина у бившој Добровољачкој улици у Сарајеву, посјетио породице жртава Гордану Гвозденовић и Богданку Томовић у Хан Пијеску.

Кошарац је истакао да је 3. мај један од најтрагичнијих дана у новијој историји српског народа, када су у бившој Добровољачкој улици 1992. године звјерски убијени недужни људи, млади војници који су у колони покушали да напусте Сарајево.

Горданин брат Обрад Гвозденовић био је потпоручник ЈНА, а Богданкин син Здравко Томовић двадесетогодишњи војник.

"Мучки су убијени у Добровољачкој улици...Моје Гоца и Богда су хероји и моји саборци од првог дана када смо иницирали обиљежавање страдања српских војника у Добровољачкој улици. Српске мајке и сестре које достојанствено носе своју бол, не мрзећи никога", написао је Кошарац на друштвеној мрежи "Инстаграм".

Он је навео да се људски пита како је могуће да су њихове сузе мање вриједне у очима бошњачких политичара и свјетских моћника?

"Зар тај /Златко/ Лагумџија, који је био у делегацији са Алијом /Изетбеговић/ тих дана, данас има образа да гура резолуцију која ће и моју Гордану и моју Богданку и све српске мајке и сестре и све нас Србе означити геноцидним? Зашто никада није осудио злочине у Добровољачкој улици? Зашто ћути о њима? Нека вас је стид и срам суза моје Гордане, моје Богданке и суза свих других мајки и сестара!", поручио је Кошарац.

Он је нагласио да је пуцањ у Добровољачкој улици био пуцањ у мир.

"Да су Срби жељели тај рат, не би ослободили ни Алију ни Лагумџију. Бошњачка политика је тада жртвовали мир, а данас нам лицемјерно подваљују приче о српској кривици у жељи да нам одузму Републику Српску. Неће вам проћи!", поручио је Кошарац. 


Пратите нас и путем Вибера