Велика Британија

Британци увели санкције фирми из Бањалуке због организације Дана Републике

  • Извор: АТВ
  • 15.01.2024. 13:34

Влада Уједињеног Краљевства увела је данас санкцијe маркетиншкој агенцији ”Маниа” из Бањалуке, због организовања и промоције Дана Републике Српске - 9. јануара!

Како је саопштила Влада Уједињеног Краљевства режим санкција примјењен је због ”подривања Устава БиХ”.

”Маркетиншка агенција ”Маниа” је значајно профитирала организацијом и промоцијом неуставног обиљежавања 9. јануара. Уставни суд БиХ донио је одлуку 2015. године, те поново 2019. године, да је одабир 9. јануара за прославу Дана Републике Српске неуставан и дискриминаторан, јер успоставља повлаштени положај једне етничке заједнице у односу на друге. Дјеловањем у супротности са овим одлукама, ”Маниа” је подривала владавину закона, промовисала подјеле и страх”, рекао је британски амбасадор у БиХ Џулијан Рајли.

У саопштењу се наводи да режим санкција Уједињеног Краљевства омогућава санкционисање оних који подривају или пријете суверенитету, територијалном интегритету, међународном просперитету или уставном поретку БиХ. ”Уједињено Краљевство није олако донијело ову одлуку. Али, како смо више пута навели, посљедице морају постојати за оне, политичаре или компаније, који подривају мир који је обезбијеђен Дејтонским мировним споразумом”, наводи Влада Уједињеног краљевства.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина