elegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH

Broćeta: Džaferović da se na terenu uvjeri kako žive Srbi u FBiH

  • 26.03.2021. 15:55

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta rekao je Srni da kao legitimni predstavnik srpskog naroda iz FBiH poziva bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da posjeti federalne opštine i da se na licu mjesta uvjeri kakva diskriminacija vlada nad Srbima širom tog entiteta.

Reagujući na Džaferovićevu izjavu datu u Banjaluci da "u Republici Srpskoj postoji diskriminacija povratnika, kao i u onim dijelovima FBiH gdje je HDZ na vlasti", Broćeta je poručio da bi Džaferović prije bilo kakve izjave trebao da se uvjeri na terenu kako žive Srbi u FBiH.

- Neka posjeti sva mjesta u FBiH i neka se uvjeri koliko su Srbima ispoštovana Ustavom zagarantovana prava i ondje gdje im je priznata konstitutivnost. Uskraćena su im prava na maternji jezik, na pismo, pa nadalje, a to je osnova identiteta svakog naroda, pa tako i srpskog u FBiH - istakao je Broćeta.

Broćeta je naveo da bi Džaferović trebao da posjeti sva mjesta širom FBiH i da krene od Unsko-sanskog kantona, gdje su Bošnjaci većina.

Тагови:
  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм