Definitivno

CIK usvojio odluku: SNSD-u četiri delegata u Domu naroda

  • Извор: АТВ
  • 05.01.2023. 18:57

Definitivno je - SNSD dobija četvrtog delegata u Domu naroda BH Parlamenta. Tako su, jednoglasno, odlučili članovi Centralne izborne komisije na današnjoj sjednici čime je potvrđena odluka Apelacionog vijeća Suda BiH.

"Nema tu neke dileme u zemlji u kojoj postoji vladavina prava postupićemo u skladu sa odlukom Suda. Mi smo ovdje u donošenju prethodne dvije odluke imali različite pristupe. Rješenja Suda smo analizirali svako od nas pojedinačno", rekao je Željko Bakalar, član CIK-a BiH.

Pet minuta je trebalo članovima CIK-a da to riješe. Bakalar se jedini i javio za riječ. Nije imaop mnogo toga da kaže za razliku od lidera PDP-a koji je u Banjaluci najavio konferenciju za novinare čim je CIK donio odluku. Ne čudi da se Branislav Borenović ljuti jer je PDP ostao bez mjesta u Domu naroda. Kao i obično, opet je najviše pričao o Miloradu Dodiku i a sudije optužio da rade po njegovom nalogu. 

"Odluka troje Dodikovih sudija Staniše Gluhajića, Zvjezdane Antonović i Hilme Vučinića, oni su donijeli sramotno rješenje. Dajte saopštite cjenovnik, koliko koštaju odluke, presude, rješenja!", rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Nije dugo trebalo da se čeka na Dodikovu reakciju. Članovi CIK-a kaže treba odmah da podnesu ostavke.

"Oni treba da odmah podnesu ostavke, ali to nisu ljudi koji će podnijeti ostavke. Gledaćemo šta ćemo s njima", rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Oglasila i Snježana Novaković Bursać koja je taj četvrti SNSD-ov delegat. CIK je, kaže, odugovlačio priznavanje izbornih rezultata jer su članovi politički instruisani, međutim, protiv odluke Suda nisu mogli. 

SNSD-ovi delegati će, uz Novaković Bursać, biti Sredoje Nović, Nikola Špirić i Radovan Kovačević. SDS-ov je Želimir Nešković.

Тагови:
  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије