Istočno Sarajevo

Ćosić: BiH je, zajedno sa Srpskom i FBiH, vjekovna srpska zemlja

  • Извор: СРНА
  • 30.07.2023. 13:02

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je danas da poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović šalje poruke mržnje i da je politika bošnjačkog faktora do te mjere isprepletena da su svi segmenti društva umiješani u konstantno izražavanje netrpeljivosti i mržnje prema svemu onome što je srpsko.

Ćosić je rekao da nema potrebe da Kavazović Srbima šalje poruku da će se "Bošnjaci boriti i izboriti za svaki pedalj ove zemlje", jer su, kako kaže, Srbi svjesni da je i BiH i Republika Srpska srpska zemlja.

"BiH je zajedno sa Republikom Srpskom i Federacijom BiH vijekovna srpska zemlja, kao što je i zemlja onih koji su živjeli na ovom području, ali je dominantno srpska zemlja. O tome govore istorijski podaci, o tome govori broj stanovnika", rekao je Ćosić novinarima.

On je upitao da li ovakva izjava vjerskog poglavara liči na neki sukob, na situaciju da se religija miješa u ono što je svjetovno ili da je politika kod bošnjačkog faktora do te mjere isprepletena da su svi segmenti društva umiješani u konstantno izražavanje netrpeljivosti i mržnje prema svemu onome što je srpsko.


Koliko košta jagnjetina na koridi u Čevljanovićima: Ma kakva jablanička

Koliko košta jagnjetina na koridi u Čevljanovićima: Ma kakva jablanička

"Nema potrebe tu poruku govoriti Srbima. Mi smo svjesni da je i BiH i Republika Srpska srpska zemlja i zašto nama govoriti o pedljima ove zemlje kad su svi pedlji ove zemlje natopljeni srpskom krvlju, a kada smo natapali tu zemlju srpskom krvlju uvijek su naši preci tu krv davali za oslobođenje ove zemlje od agresora koji su dolazili sa drugih prostora i oslobađali smo i Hrvate i Bošnjake", rekao je Ćosić.

On ističe da ova poruka Kavazovića govori o jednoj orkestriranoj o organizovanoj netrpeljivosti.

"Ne treba zaboraviti da se prije samo par dana akademska zajednica uključivala u protjerivanje mladih ljudi iz ove zemlje. Poslali su državljane ove zemlje da studiraju u drugu zemlju i vjerovatno ostanu tamo samo zato što su imali drugačije stavove. Danas to radi vjerski poglavar", rekao je Ćosić.

On ističe da srpski narod ne treba na poruke mržnje uzvraćati porukama mržnje, već porukama sabornosti.

"Našem narodu je potrebno da se okupimo i ujedinimo, kao što to danas činimo u Trnovu na obilježavanju Dana stradanja srpskog stanovništva, da odamo počast ovim žrtvama i da istvoremeno odamo počast žrtvama svih ostalih naroda", rekao je Ćosić.


Divan gest sa koride: Daje besplatno robu svima koji nemaju novca

Divan gest sa koride: Daje besplatno robu svima koji nemaju novca

On je ukazao da se Srbi tako trebaju uzdići iznad ovakvih poruka i ignorisati te ljude.

"Ono što je dobro za nas je što nas oni ovim okupljaju, jačaju i učvršćuju i govore nam o tome da ova zemlja može biti smo srpska zemlja, ali ni na koji način nećemo ugroziti ni Bošnjake, ni Hrvate ni druge naroda na ovoj teritoriji", rekao je Ćosić.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: