Gradonačelnik

Ćosić: Nadam se da se Karićeva osjeća samozadovoljno, ja sam zadovoljan

  • Извор: СРНА
  • 30.06.2023. 18:51

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić izrazio je nadu da se gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić, nakon što je podnijela krivičnu prijavu protiv njega, osjeća samozadovoljno, jer, kako kaže, i on je zadovoljan što je istakao da je Istočno Sarajevo grad koji pripada onim 157.000 Srba koji više ne žive u Sarajevu.

"U Sarajevu koje ona predstavlja kao multietničko, multireligijsko, ne živimo zato što nikad nismo bili bezbjedni i što smo, nažalost, Dejtonom izgubili vjekovne teritorije na kojima smo godinama unazad bili većina", izjavio je Ćosić Srni nakon što je Karićeva podnijela krivičnu prijavu protiv njega zbog postavljenih tabli na ulazu u Istočno Sarajevo sa natpisom da je 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo.

On je dodao da, ako je Karićeva mislila da je njen posao da podnese krivičnu prijavu protiv njega, onda mu je drago što je to i uradila.

"Ako je mislila da je to njen posao i da treba da ga uradi, drago mi je da ga je uradila uspješno. Isto što sam rekao i danas, drago mi je što je to gospođa, draga koleginica gradonačelnica uradila, neka radi svoj posao, kao i oni koji prosuđuju po tim prijavama", poručio je Ćosić.


Na ulazu u Istočno Sarajevo postavljene table “grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”

Na ulazu u Istočno Sarajevo postavljene table “grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”

On je napomenuo da u onome što je napisano na tabli nema ništa što predstavlja izazivanje ili raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje ili netrpeljivosti među konstitutivnim narodima i ostalima, kako je Karićeva navela u prijavi.

Na šest ključnih ulaza u Istočno Sarajevo od danas su postavljene table sa nazivom grada i teritorije grada na srpskom i engleskom jeziku, na kojima je istaknut podatak da 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo.

Karićeva je ocijenila skandaloznim natpis na danas postavljenim tablama na šest glavnih ulaza u Istočno Sarajevo. Ona je u krivičnoj prijavi istakla da je Ćosić na ovaj način "odgovoran za krivično djelo javno izazivanje ili raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti među konstitutivnim narodima i ostalima, kao i drugima koji žive ili borave u BiH".

Пратите нас и путем Вибера