Predsjedavajući Doma naroda

Čović: Dijalog u BiH nema alternativu

  • Извор: СРНА
  • 09.03.2022. 19:09

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović istakao je u razgovoru sa ambasadorom Slovenije u BiH Damijanom Sedarom da otvoreni dijalog nema alternativu pri iznalaženju rješenja o ustavnoj i izbornoj reformi u BiH.

Čović je istakao i značaj što hitnijeg napretka u pregovorima za Izborni zakon u BiH, izmijenjenog u skladu sa ustavnim i međunarodnim sudskim odlukama.

On je ukazao da su hrvatski predstavnici bili konstruktivni u pregovorima, nudeći više desetina modela i prijedloga koji u potpunosti realizuju odluke Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH.

Tokom susreta razgovarano je i o bilateralnim političkim i privrednim odnosima, evropskom putu BiH, kao i bezbjednosnoj situaciji u susjedstvu.

Sagovornici su ovom prilikom istakli da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, kao i interes za unapređenje saradnje u svim oblastima.

Sedar je rekao da će Slovenija i dalje pružati podršku BiH i svim nužnim reformskim procesima, navedeno je u saopštenju.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм