Mostar

Čović i Marfi: Rješenje oko reforme Izbornog zakona mora biti postignuto

  • Извор: СРНА
  • 22.03.2022. 17:38

Konačno rješenje oko reforme izbornog zakonodavstva u BiH mora biti postignuto, a konstitutivnost tri naroda i legitimno političko predstavljanje su temelj Dejtonskog mirovnog sporazuma, naglašeno je danas na sastanku predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića i ambasadora SAD-a u BiH Majkla Marfija.

Na sastanku je zaključeno da su bezbjednost i stabilnost BiH jedan od ključnih prioriteta zajedničkog djelovanja, na čemu treba nastaviti predano raditi.

Čović i Marfi razgovarali su i o bilateralnim i partnerskim odnosima dvije zemlje koji su na zavidnom nivou, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Ekonomska i privredna saradnja uz kapitalne infrastrukturne projekte i njihovu realizaciju, koje treba da doprinesu životnom standardu stanovnika BiH, biće u fokusu svih nivoa vlasti, istaknuto je tokom razgovora.

Čović je izdvojio važnost evropske perspektive BiH i jačanje sveukupne saradnje sa NATO-om.

"Kao predstavniku hrvatskog naroda u BiH članstvo u EU i NATO predstavljaju dva ključna spoljnopolitička prioriteta", naglasio je Čović koji je Marfija primio je nastupnu posjetu.