Bivši ministar inostranoh poslova

Crnadak: Svaki član Predsjedništva ima pravo da komunicira, MIP ne treba da blokira

  • Извор: АТВ
  • 16.07.2023. 13:08

Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je da ministar inostranih poslova BiH, ako dobije pismo od člana Predsjedništva, treba da ga proslijedi bez obzira šta je sadržaj i kome to pismo ide.

Crnadak, koji je vršio funkciju ministra inostranih poslova u Savjetu ministara BiH, objašnjava da ministarstvo ima pravo da napiše određeni komentar ili propratno pismo ukoliko smatraju da sadržaj traži neku vrstu komentara ili intervencije.

„Za moje četiri godine se to nije desilo. Mislim da oko toga nema dileme. Ako član Predsjedništva piše, on ima svoj kapacitet, pored onog kapaciteta koje ima Predsjedništvo kao zajednički organ, ali svaki član od njih troje ima svoj kapacitet i ima pravo da komunicira. Ministarstvo tu ne bi trebalo da pravi blokadu“, rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

Objavljen dokument koji demantuje Konakovića

Objavljen dokument koji demantuje Konakovića

Ministar insotranih poslova BiH Elmedin Konaković nije proslijedio pismo srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu pod izgovorom "da ovo Ministarstvo ne prosljeđuje pojedinačne dopise članova Predsjedništva BiH."

"Njihovo odbijanje da Stalnoj misiji BiH pri UN proslijede pismo koje sam uputila generalnom sekretaru UN predstavlja ilegalan čin i brutalnu zloupotrebu ovlašćenja. Nije njihovo da ulaze u sadržaj pisma koje član Predsjedništva šalje na inostrane adrese, već da isto bespogovorno proslijede", rekla je juče Cvijanovićeva za Srnu.

Пратите нас и путем Вибера