Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Бећировићева србофобија испод свих цивилизацијских вриједности

  • Извор: РТРС
  • 06.04.2024. 13:17

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је бошњачком члану Предсједништва БиХ Денису Бећировићу да је лицемјерно држати слово о цивилизацијским вриједностима из града из којег је протјерано 150.000 Срба и да је његова србофобија испод свих цивилизацијских вриједности.

Цвијановићева је истакла да је Бећировићева србофобија испод свих цивилизацијских вриједности, а не, како он то подмеће, изјаве предсједника Србије Александра Вучића.

"Бећировића очигледно боли истина, па би и предсједнику Србије и званичницима Републике Српске, а вјерујем и свим Србима најрадије ставио траку преко уста и ускратио право да говоре, а и да мисле", рекла је Цвијановићева за РТРС, реагујући на Бећировићеву изјаву да у региону и данас постоје они који не чувају истину, већ шире обмане и лажи, те да је један од таквих предсједник Србије Александар Вучић.

"Ноторна неистина и одраз крајњег цинизма тврдња да је Кабинет игнорисао сталну мисију БиХ при УН"

Она је навела да су у истом том Сарајеву деведесетих година прошлог вијека укинути чак и називи многих улица које су носиле имена народних хероја и заслужних антифашиста, и то само зато што су били Срби.

"Истовремено, улице су називане по озлоглашеним нацистичким сарадницима, антисемитима и Хитлеровим симпатизерима, по којима и данас носе име. Умјесто да 6. априла говори о оваквим антицивилизацијским тековинама у сопственом дворишту, Бећировић напада предсједника Србије, у нади да ће тако нарасти у очима бошњачке јавности", навела је Цвијановићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.