Srpski član Predsjedništva BiH

Cvijanović: Jevreji u Srbi dijele tragičnu prošlost

 • Izvor: ATV
 • 26.01.2023.19:59

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović kaže da je Srbi i Jevreji dijele istu tragičnu prošlost.

Ona je na obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta u Jevrejskom kulturnom centru "Arie Livne" poručila da je važno da u Banjaluci i u Jevrejskom kulturnom centru obilježavamo važne istorijske činjenice, a to je teško stradanje Jevreja u Drugom svjetskom ratu.

"Mi smo narodi koji dijelimo tragičnu prošlost i veoma je važno da obilježavamo sve te datume i da održavamo zajedničke komemoracije. Važno je da uvijek podsjetimo na ovakvim događajima podsjetimo šta je to bilo i koliko je to bilo veliko zlo koje je haralo svijetom. Da ne zaboravimo te žrtve, da pokažemo da smo i danas na liniji velike ljubavi, razumijevanja i bratskih odnosa Republike Srpske i Izraela. Da gajimo dobre odnose i da se sjećamo s njima velikih tragedija koje su nas zadesile", kaže Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo na predanom radu na razvijanju dobrih odnosa sa Izraelom.

"Ti odnosi su bratski, ali ono što je važno je da možemo zajedno da razmišljamo šta koji su to zajednički pravci za mirnu budućnost u svijetu", kaže Cvijanovićeva.


 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.