Srpski član Predsjedništva BiH

Cvijanović: Kad iz OHR-a kažu niko nije iznad zakona to djeluje baš kao loš vic

  • Извор: СРНА
  • 12.08.2023. 14:59

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da kada iz OHR-a stigne saopštenje gdje govore o vladavini prava i pravnoj državi, to zvuči kao loš vic.

Na pitanje Srne da prokomentariše saopštenje OHR u kojem kažu da je "poštivanje zakonskog i ustavnog okvira te podržavanje vladavine prava od suštinskog značaja za svako demokratsko društvo", Cvijanovićeva je rekla da to o pravnoj državi priča OHR koji je zabranio pravno preispitivanje odluka visokih predstavnika.

"To vam otprilike zvuči ovako - oni bez dokaza kažu da ste krimininalac, ratni zločinac, rušilac Ustava i koješta drugo, a vi ne možete da se branite pred bilo kojim sudom. Ili, recimo, ti visoki predstavnici vam mijenjaju zakone ili ustave entiteta, a na šta ni po međunarodnom, ni domaćem pravu nemaju taj mandat.

Cvijanović: BiH na ivici propasti, OHR instrument za generisanje kriza

Cvijanović: BiH na ivici propasti, OHR instrument za generisanje kriza

Onda vam Ustavni sud BiH kaže da visoki predstavnici u procesu imenovanja moraju dobiti verifikaciju u Savjetu bezbjednosti, a onda vam čovjek kojeg taj Savjeet bezbjednosti UN nije prihvatio, radi sve ono što inače ne bi imao pravo ni da je dobio takvu verifikaciju", ukazala je Cvijanovićeva.

Kada iz OHR-a kažu niko nije iznad zakona, osim naravno OHR-a, Cvijanovićeva je rekla za Srnu da to djeluje baš kao loš vic.

"Ako tome dodate da se pojedini u BiH i izvan nje hvale kako su odluke visokih predstavnika rezultat lobiranja njihovih vlada, onda to dodatno pokazuje u kakvu trulu organizaciju je pretvoren institut međunarodnog prava koji je trebalo da služi nečemu sasvim drugom", naglasila je srpski član Predsjedništva BiH.

Cvijanovićeva je istakla da uvijek pomisli - žali Bože onih 45 odsto novca EU kojim se finansira jedan takav frankenštajn.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.