ATV

Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Одавно већ јасно да је Курти главна пријетња миру и стабилности

 • Извор: АТВ
 • 25.09.2023. 14:01

Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ, рекла је да је одавно већ јасно да је Аљбин Kурти главна пријетња миру и стабилности на Западном Балкану.

Цвијановићева је ово рекла након што је у селу Бањска, код Звечана, дошло до сукоба у којем су убијени један полицајац полиције тзв. Косова и три Србина. Цвијановићева је истакла да је Курти човјек конфликта и насиља, а не мира и дијалога. 

„Јасно је да бруталним терором над косовскометохијским Србима Kурти мјесецима настоји изазвати сукоб, како би обесмислио дијалог и избјегао спровођење потписаних споразума.  Умјесто Заједнице српских општина, Срби су од Kуртија добили свакодневна хапшења, малтретирања, пребијања и рафалну паљбу на малољетну дјецу која обиљежавају православне празнике“, навела је Цвијановићева. 

Она каже да је неограничено лицемјерје појединих западних земаља које мјесецима прећутно, а неки чак и отворено, одобравају Kуртијев терор над Србима.

„Пуна подршка нашим сународницима у јужној српској покрајини, у њиховој одлучној намјери да, упркос терору привремених приштинских институција, опстану на својим вјековним огњиштима. Подршка руководству Србије и његовим надљудским напорима да одговорном политиком сачува виталне националне и државне интересе Србије, а првенствено наш народ на Kосову и Метохији“, поручила је Цвијановићева, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.