Predsjedništvo BiH

Cvijanović primila akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Kazahstana

  • Извор: АТВ
  • 13.02.2023. 14:16

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović primila akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Republike Кazahstan za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Zagrebu Altaja Abibulajeva.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je istakla da su bilateralni odnosi BiH i Republike Кazahstan dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja. Zajednički je istaknut interes za jačanje i razvijanje bilateralne saradnje u svim oblastima, na obostranu korist dvije zemlje. 

Abibulajev je izrazio zadovoljstvo posjetom Bosni i Hercegovini i današnjom ceremonijom, te kazao da će raditi na unapređenju bilateralne saradnje dvije zemlje, intenziviranju političkih kontakata, kao i na jačanju ekonomskih odnosa, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajuće Predsjendištva BiH.

Ovom prilikom ambasador Kazahstana za BiH prenio je Cvijanovićevoj pozdrave predsjednika Republike Кazahstan Кasim-Jomarta Tokajeva, te pozvao predsjedavajuću u zvaničnu posjetu Кazahstanu.

Cvijanovićeva je izrazila podršku ambasadoru Abibulajevu i zaželjela mu uspjeh u izvršavanju njegove diplomatske misije. 

Cvijanovićeva primila u oproštajnu posjetu ambasadora Sjeverne Makedonije 

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović primila je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekrema Ebibija

Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim političkim i ekonomskim temama, sa posebnim osvrtom na mogućnost unapređenja privredne i ekonomske saradnje dvije zemlje.



Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH je tokom razgovora ukazala na ekonomski značaj inicijative „Otvoreni Balkan“ čija je članica Sjeverna Makedonija, te izrazila očekivanje da će se uskoro i u BiH stvoriti preduslovi za pristupanje ovoj inicijativi.  

Ovom prilikom, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zahvalila je ambasadoru Ebibiju na angažmanu i ličnom doprinosu unapređenju odnosa dvije zemlje, te poželjela uspjeh na profesionalnom i ličnom planu.