Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Резолуција о Сребреници трик због сукоба у Гази

  • Извор: СРНА
  • 09.05.2024. 15:20

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да резолуција о Сребреници представља трик како би се око тог питања спојили Исток и Запад који имају различите ставове о сукобу у Гази, те истакла да "сам пут резолуције показује какве су њене намјере".

"Дакле, идете из земље, од представника једног конститутивног народа, нисте обезбиједили унутрашњу сагласност око тога, нисте никога консултовали иако се односи на многе. Онда се на крају појављују спонзори и коспонзори који су кроз историју тешко окрвавили своје руке. Оно што су они радили није дошло на дневни ред Генералне скупштине УН, али је дошло питање Сребренице", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је рекла да не жели, нити је икада умањила, било коју жртву.

"Сви страшни злочини су за осуду. Сваки злочинац како год се зове и гдје год живи треба да буде суочен са правдом", поручила је Цвијановићева.

Цвијановић: Срби се не одричу часне улоге у сламању фашизма

Цвијановић: Срби се не одричу часне улоге у сламању фашизма

Она је навела да су у питању политичке игре у којима треба да се стави печат резолуцијом која је необавезујућа.

"Своде то на област културе, сјећања и слично да би могли да манипулишу са бројевима које ће добити током гласања. Питање које спада у домен Савјета безбједности они пребацују у Генералну скупштину. Дакле, то је пуно манипулација", рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да Њемачка води главни процес на начин да разбија повјерење у БиХ и не промовише никакво помирење.

"Они су само доскочили трику и злоупотријебили жртве зато што данас не могу да постигну ни једну сагласност око важног питања, а то је Газа. Сада су нашли ову тему да би спојили Исток и Запад који сасвим другачије мисли о томе", рекла је Цвијановићева.

Цвијановић: Српски народ дао немјерљив допринос у сламању фашизма

Цвијановић: Српски народ дао немјерљив допринос у сламању фашизма

Српски члан Предсједништва БиХ је указала да они то не чине зато што им је стало до БиХ, жртава, мира, већ да покажу да постоји "један мали мостић који може да их повеже данас у мору проблема која имају и тотално разбијене планете због тог сукоба", оцијенивши да је то безобразно.

Она је рекла да поштује све жртве и да је спремна свакој жртви да се поклони.

"То је страхота коју смо ми преживјели овдје. Али, ово што раде они који спонзоришу резолуцију, они перу своје биографије и настоје да нађу тачку повезивања између онога што је Америка и неки западни свијет и оних који су данас окупљени на другој страни у том сукобу у Гази", рекла је Цвијановићева.

Она је оцијенила да у томе нема ничег племенитог.

Остојић: Резолуција о Сребреници иде у правцу унитаризације БиХ

Остојић: Резолуција о Сребреници иде у правцу унитаризације БиХ

"Ја чак мислим да је то на неки начин и увреда за нас све. За све нас, не само за Србе, него мислим генерално", истакла је Цвијановићева.

Она је подсјетила на ријечи предсједника Републике Србије Александра Вучића да резолуција дошла на 29-годишњицу дешавања у Сребреници.

"Што се нисте сјетили тога нередне године? Сад имате проблем са Газом, па сте се сјетили тога. Повређујете нас све, а онда дајете могућност да се неко због такве ствари овдје осјећа побједником, а неко губитником. То је за мене страшна ствар. То је покварено и безобразно, а онда кажу да то служи помирењу", рекла је Цвијановићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм (Р)

    'Документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада