Жељка Цвијановић

"Сарацин исказао непријатељски став према Српској, подршком Шмиту подрива демократски развој БиХ"

  • Извор: СРНА
  • 29.04.2024. 22:26

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је за Срну да не вјерује у добре намјере специјалног изасланика њемачке владе за Западни Балкан Мануела Сарацина, који је, како је истакла, свој непријатељски однос према Републици Српској исказао на различите начине.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Сарацина да "Њемачка нема ништа против Републике Српске" и да желе добро свим грађанима БиХ, Цвијановић је кратко прокоментарисала да не вјерује чак ни у његове добре намјере према БиХ, јер фаворизује бошњачку политичку агенду, без жеље да разумије реалности у БиХ и без жеље да искаже једнак третман према свим конститутивним народима у БиХ.

Када је ријеч о Сарациновој изјави да Њемачка подржава рад Кристијана Шмита, Цвијановић је рекла да тиме што подржава Шмита, Сарацин подрива демократски развој БиХ и ниподаштава њене демократски изабране институције, јер мисли да један неизабрани странац може да д‌јелује изнад тих институција.

"Његова влада је пристрасна, необјективна и апсолутно негативна према српском народу и Републици Српској", констатовала је Цвијановић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?