Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Састанак са Куртијем лични чин Бећировића и Комшића; Из Париза поруке мира и стабилности

  • Извор: РТРС
  • 10.11.2023. 16:28

Састанак чланова Предсједништва БиХ Жељка Комшића и Дениса Бећировића са премијером тзв. Косова Аљбином Куртијем је лични чин и то нема везе са ставом БиХ о Космету, истакла је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

"БиХ није признала тзв. Косово. Косово је дио Србије“, истакла је Цвијановићева.

Нагласила је да би нешто био став БиХ, да морају бити три члана Предсједништва на једном мјесту.

"Знамо да се Србија носи са тешким проблемима која су наметнута од стране оних који промовишу политику двоструких стандарда. А то је да за Косово нешто може, а за друге не може. Ја на тај начин доживљавам потез Комшића и Бећировића, ко је ће рећи да је у реду да се не поштује територијални интегритет Србије, а да се поштује интегритет БиХ“, истакла је она.

Упитала је на шта би личило када би неко други промовисао дезинтеграцију БиХ, као што они раде Србији.

"Поруке мира и стабилности из Париза; Вратити се на поље дијалога“

Из Париза можемо само да видимо поруке мира и стабилности, што је од велике важности у вријеме кад на свјетској сцени букти неколико ратова, рекла је српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић.

Цвијановићева истиче да је суштински циљ Конференције у Паризу, да се пошаљу поруке мира и стабилности, као и приједлог враћања на дијалог, истакла је Цвијановићева након Шестог форума мира у Паризу.

"Конференција се одвија у вријеме када букти неколико ратова у свијету, који су тај исти свијет управо и подијелили, те проузроковали финансијске проблеме, али и нарушили глобалну архитектуру која се градила деценијама“, додаје Цвијановићева.

Како она наводи, управо због тога су овакве конференеције од велике важности, да се поруке мира истакну.

"Данашњи свијет треба  да настоји да земље у развоју не страдају због кирза, односно економских и финансијских недаћа, а предсједник Француске Емануел Макрон, управо то и ради“, каже Цвијановићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.