Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Сумњам да је на Стрику вршен притисак

  • Извор: АТВ
  • 05.02.2024. 14:05

Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ, изразила је данас сумњу да је на судију Мирсада Стрику, у поступку против предсједника Републике Српске вршен притисак, и да је он сам тражио да га разријеше.

Каже да су сви заједно напустили суђење зато што ово није суђење у којима би се требали бавити правом и правосуђем већ очигледно тешком политиком.

„Овдје је много нелогичности. Одбијен је захтјев за изузеће судије, а онда тај исти судија тражи да буде разријешен. Имам право да сумњам да је био под притиском да нешто уради што као правник није хтио да уради, није хтио да пристане на такво нешто и онда је одлучио да се сјети да за пар мјесеци иду у пензију“, изјавила је Цвијановићева.

Нечувено је да један судија нема објашњење зашто је промијењена оптужница и зашто није прилагођена, каже Цвијановићева.

„Да ли је реално да у једној правосудној институцији може да буде толико унитаризма, непрофесионалности. Ово је страшно, овдје се не може чекати никаква правда“, истакла је Цвијановићева.

Она сумња да је Сена Узуновић, судија која је преузела овај предмет, добила налог да ради оно што претходни није хтио да ради. Каже да Додик и његов тим нису обавјештени да ће у Суд БиХ данас доћи нови судија, што је, додаје, такође нечувено.

„Имамо озбиљне сумње са оним што ради Суд БиХ. Мораћемо доносити одређене одлуке, ово нема везе са правом ни са правдом“, поручила је српски члан Предсједништва БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок