Predsjedavajuća Predsjedništva BiH

Cvijanović: Turkovićeva više doprinijela sramoćenju nego koristi za BiH i njene narode

 • Izvor: Srna
 • 13.01.2023. 20:02

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da priča Bisere Turković o ruskim agenturama i ostalim glupostima služi za privlačenje pažnje stranaca i iskaljivanje bijesa što odlazi sa vlasti.

"Da je SDA u poziciji da formira Savjet ministara, ne bi Biseri Turković smetali ni Milorad Dodik ni Dragan Čović, iako je na opanjkavanje i seosko tračanje njih dvojice po inostranstvu potrošila dvije trećine svog mandata koji ističe za koji dan", rekla je Cvijanovićeva za Srnu.

Priča o ruskim agenturama i ostalim glupostima, naglasila je Cvijanovićeva, služi za privlačenje pažnje stranaca i iskaljivanje bijesa što odlazi sa vlasti.

Što se tiče njenog posla, rekla je Cvijanovićeva, on je uvijek bio u funkciji SDA, a nikad u funkciji promovisanja multietničnosti, i više je doprinosio sramoćenju nego koristi za BiH i sve njene narode.

"Ali, ta zloupotreba pozicije koju je obavljala na kraju se okrenula i protiv te iste SDA, jer, koliko čujem, i tamo gdje misli da je gradila neka partnerstva sad jedva čekaju da vide leđa i toj Biseri Turković i toj SDA", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila nadu da će u novom sazivu Savjeta ministara sjediti ljudi koji neće zloupotrebljavati ni institucionalne resurse ni svoje pozicije da bi radili protiv onih koji pripadaju drugom narodu.

"Kriti se iza nekih floskula kako neko kobajagi ruši suverenitet BiH, a drugi ga kobajagi brane, već je izlizana stvar", navela je Cvijanovićeva.

Ne može biti da je svečani defile u kojem učestvuju legalne policijske snage Republike Srpske bezbjednosna prijetnja, istakla je Cvijanovićeva, a vriska po Bužimu uz ratna obilježja, nije, ili nesprovođenje neke odluke Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj je kao nepoštovanje ustavnog poretka, a more neizvršenih odluka tog istog suda u Federaciji BiH ili u kantonima je u redu.

"To su dvostruki aršini i koliko god neko mislio da su nekome od koristi, na kraju će se vratiti kao bumerang", ocijenila je Cvijanovićeva.  

 • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  Privilegija je znati o čemu se priča na važnim sastancima, iza zatvorenih vrata, u četiri oka.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 23:15 Serija: Biro (12+)

  Jedna od najpoznatijih istorijskih drama i televizijskih serija.