Kišinjev

Cvijanovićeva razgovarala sa Golobom: Odnosi BiH i Slovenije prijateljski, imaju tendenciju razvoja

  • Извор: АТВ
  • 01.06.2023. 16:50

Željka Cvijanović, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH, razgovarala je danas u Kišinjevu sa predsjednikom Vlade Slovenije Robertom Golobom.

Oni su se sureli na marginama Samita evropske političke zajednice koji se održava u glavnom gradu Moldavije. 

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH izrazila zadovoljstvo ukupnim bilateralnim odnosima između dvije zemlje, koji su prijateljski i imaju tendenciju razvoja i unapređenja na svim poljima od zajedničkog interesa. 

Govoreći o ekonomskim odnosima, Cvijanovićeva je rekla da su veoma dobri, te da postoji opredijeljenost ka njihovom jačanju, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH.

Ovom prilikom, Cvijanovićeva je izrazila zahvalnost Vladi Republike Slovenije na otvorenoj podršci evropskom putu BiH, posebno u pogledu dobijanja kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji. Naglasila je posvećenost daljem sprovođenju reformskih procesa u domenu evropskih integracija, uz dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Cvijanović razgovarala sa Vučićem: Čvrsto stojimo uz bratsku Srbiju, njeno rukovodstvo i naš narod na KiM

Cvijanović razgovarala sa Vučićem: Čvrsto stojimo uz bratsku Srbiju, njeno rukovodstvo i naš narod na KiM


Cvijanovićeva je i na svom Instagram profilu objavila fotografiju sa Golobom u Kišinjevu.

Podsjetimo, Cvijanovićeva učestvuje na Samitu Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

Na ceremoniji svečanog dočeka, Cvijanovićevu je pozdravila predsjednica Republike Moldavije Maja Sandu, domaćin Drugog samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu. 

Cvijanovićeva je potom učestvovala na plenarnoj sesiji Samita, sa 47 najviših zvaničnika zemalja Evrope, predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, ko-domaćinom Samita, kao i ostalim zvaničnicima Evropske unije.

Ona je razgovarala i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kojem je prenijela poruke podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.