Sanja Vulić

"Da li Bundestag, frustriran svojom sve manjom globalnom ulogom, hoće da pokaže mišiće nad Srbima"

  • Извор: СРНА
  • 08.04.2022. 16:15

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izrazila je uvjerenje da su ljudi birali poslanike u Bundestagu da se bave njihovim pitanjima i problemima, a ne izmišljenim u BiH.

Vulićeva je rekla za Srnu da ostrašćenost i nepotpuna informisanost ne priliči nijednom parlamentu, te ne može a da se ne zapita da li Bundestag, frustriran svojom sve manjom globalnom ulogom, hoće da pokaže nekakve mišiće nad Srbima.

"Milorad Dodik je nedvosmisleno posvećen svom narodu i dejtonskoj BiH dok Vi, gospođo Margret Uber dajete dijametralno suprotne izjave i dovodite u pitanje i svoje izjave i svoje namjere. Tokom dijaloga, zalažete se za BiH u kojoj svi narodi imaju jednaka prava, a potom najavljujete dolazak vojnika na prostor Republike Srpske, ne i FBiH. Pa, ko je tu licemjeran, Vi ili Milorad Dodik? Ipak, Vi!", istakla je Vulićeva.

Ona je ocijenila da je Bundestag postao malo čudno mjesto, gdje u ime BiH svako malo neko se predstavlja kao specijalni izaslanik, te da joj se čini i da neko i u Ambasadi Njemačke ne radi svoj posao, jer je previše dezinformacija u Bundestagu, kao i u BiH oko Bundestaga.

"I na kraju, čudno je kako zemlja koja je još zvanično pod ograničenjima drži lekcije o budućnosti, demokratiji, miru i prosperitetu i to narodu koji je u dva svjetska rata stradao od Vaših predaka. Ako nemate vremena za istorijske činjenice i ulogu Vaše bivše države na ovom prostoru, bar budite neutralni", poručila je Vulićeva.

Ona je naglasila da 77 godina nakon bezuslovne kapitulacije Hitlerove Njemačke i završetka Drugog svjetskog rata, njemačko društvo još uvijek nije u potpunosti sigurno obilježava li se 8. maja oslobođenje Njemačke ili početak okupacije.

"Nakon svega, Vaša ekselencijo, Vi nama držite lekcije", navela je Vulićeva.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.