Davidović: Podrška Srpske i Srbije veoma važna

  • Извор: РТРС
  • 07.08.2023. 09:27

Na današnji dan - 7. avgusta 1995. godine hrvatski "migovi" bombardovali su kolonu srpskih izbjeglica na Petrovačkoj cesti. Ubijeno je najmanje 12 srpskih civila, među njima i četvoro djece, a desetine je bilo ranjeno.

U mjestu Јanjila, na Petrovačkoj cesti danas će biti obilježeno 28 godina od bombardovanja srpske izbjegličke kolone u pogromu "Oluja".

Predsjednik Opštinskog vijeća u Bosanskom Petrovcu Nemanja Davidović pozvao je građanje da dođu u velikom broj na Petrovačku cestu.

- Važno se da su predsjednici Srpske i Srbije bili na Petrovačkoj cesti. Poslali su jake poruke. Podrška Srpske i Srbije je veoma važna. Razgovarali smo i o novim projektima - naveo je Davidović.

Ove namirnice ne bi trebalo da zamrzavate

Ove namirnice ne bi trebalo da zamrzavate

Istakao je da su projekti koji su do sad realizovani bili na dobrobit svih građana Bosanskog Petrovca.

Pogrom Srba u "Oluji" počeo je 4. avgusta 1995. godine ofanzivom hrvatske vojske i policije, te jedinica HVO-a na području Banije, Like, Korduna i sjeverne Dalmacije.

Prema podacima "Veritasa", tokom "Oluje" protjerano je više od 220.000 krajiških Srba, a na evidenciji se nalaze imena 1.869 poginulih i nestalih Srba, od kojih 1.220 civila.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: