Cvijanovićeva sa Alijevim

Deklaracija o strateškom partnerstvu otvara nove puteve saradnje

  • Извор: АТВ
  • 13.04.2023. 19:17

Potpisana je Zajednička deklaraciju o strateškom partnerstvu BiH i Azerbejdzana. Trebalo bi da doprinese boljem političkom razumijevanju, ekonomskoj saradnji, institucionalnom uvezivanju, ali će poslužiti i kao ad hok radnih grupa s ciljem konkretizacije budućih planova i projekata, poručeno je nakon sastanka.

"Sam njen naziv govori o tome da smo odlučili da budemo strateški partneri i sigurna sam da ćemo se ponašati na takav način", rekla je predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

"Mi imamo zajedničku dobru saradnju. Mi smo uspostavili dobre političke konsultacije, imamo brojne susrete tokom godina, koji su preneseni na viši nivo, koji su podigli našu saradnju i kroz međunarodne organizacije. Mi podržavamo jedni druge i to je vidljivo i danas”, poručio je predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev.

Azerbejdžan je i prethodnih godina radio na podršci socijalnoj infrastrukturi u BiH, a danas otvaraju nova poglavlja odnosa, poručeno je nakon sastanka.  

Važno je, kažu, i to Išto se Azerbejdžan pokazao kao prijatelj svih naroda u BiH.

Ovo su braća koja su pala u akciji

Ovo su braća koja su pala u akciji "Overdose“

"Intervenisali su i prema nekoliko gradova gradeći ili rekonstruišući neke objekte, koji su izuzetno važni za naše društvo. Na taj način je rekonstruisan Gerijatrijski centar u Banjaluci, Dom zdravlja u Kotor Varošu, napravljen je i Park prijateljstva u Sarajevu, Centar za slabovidu i slijepu djecu i omladinu u Sarajevu”, rekla je Cvijanovićeva.

"Mogu sa sigurnšću reći da će se povećati trgovinska razmjena, jer je i to na našem planu i programu. Mi smo zatražili konkretne investicione projekte u vašoj zemlji, kako bismo ih mogli analizirati i javiti vam se po pitanju njih. Mi smo zaista zainteresovani za investiranje vašu zemlju", rekao je predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev.

Delegacija Azerbejdžana boravi u BiH već nekoliko dana. I to nikad brojnija. Stiglo je više od stotinu članova. Održani su brojni sastanci. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.