Devetogodišnjakinja

Djevojčica preminula od posljedica vodenih ospica i temperature

  • 15.01.2019. 09:56

Devetogodišnjoj djevojčici iz Čitluka stanje se pogoršalo u kolima Hitne između Splita i Zadra. Hitna je skrenula u Zadar s ciljem da joj se pruži pomoć u bolnici, ali bilo je kasno. Navodno je imala komplikacije nakon vodenih ospica i upale pluća.

Djevojčicu su u nedjelju oko 12 sati vozilom Hitne pomoći uputili iz Mostara u Zagreb, piše 24sata.hr. 

Tamo ih je, kažu upućeni, čekao spreman ljekarski tim. Poznanici porodice kažu da su njezini roditelji putovali u vozilu iza njih. Odjednom na autocesti, negdje između Splita i Zadra, djevojčici se stanje naglo pogoršalo. 
Ekipa Hitne pomoći skrenula je prema Zadru kako bi stigli u najbližu bolnicu. 

Uprkos silnom trudu zadarskih ljekara, koji su učinili sve kako bi joj spasili život, djevojčica je oko 19 sati preminula. Prema prvim informacijama, riječ je o komplikacijama koje su izazvale ospice.

Nezvanično, djevojčica je na autocesti između Splita i Zadra pala u arest - prestali su joj raditi pluća i srce. Hitna je navodno izgubila i puno vremena tražeći put do zadarske bolnice.

"Vodene ospice, upala pluća i gnojna sepsa bili su uzrok smrti", kazali su poznanici ove porodice, dodajući i kako je u mostarskoj bolnici sve odrađeno kako treba.
 

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)