Izetbegović, Čović, Berkli

Dobra saradnja u borbi protiv terorizma

  • 06.06.2018. 18:02

Predsjedavajući i hrvatski član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović i član američkog Savjeta za nacionalnu bezbjednost Vilijem Berkli izrazili su zadovoljstvo saradnjom BiH i SAD u bezbjednosnoj politici, posebno u borbi protiv terorizma, gdje imaju partnerski odnos kao članice međunarodne globalne koalicije za borbu protiv "Islamske države".

Na današnjem sastanku u Sarajevu ocijenjeno je da su bilateralni odnosi prijateljski i stabilni, te da ih karakteriše dugogodišnji proaktivan angažman SAD u BiH. 

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zadovoljstvo zbog posjete američke delegacije, navodeći da ona potvrđuje kontinuiranu podršku koju SAD pruža BiH. 

Berkli, koji je direktor za evropske poslove američkog Savjeta za nacionalnu bezbjednost, istakao je da se ovom posjetom šalje snažna poruka o zainteresovanosti SAD za BiH i njen dalji napredak u evroatlantskim integracijama, saopšteno je iz Predsjedništva BiH. 

On je pozdravio ostvareni napredak i reforme koje je BiH sprovela i izrazio punu podršku SAD jačanju institucija, vladavine prava i demokratije. 

Istaknuta je podrška daljim nastojanjima za postizanje dogovora o izmjenama Izbornog zakona BiH, te naglašena potreba da se nastave aktivnosti na iznalaženju rješenja. 

Razgovarano je o aktivnostima na suzbijanju nelegalnih migracija, te o jačanju kapaciteta za registraciju, humani prihvat i tretman migranata koji se nalaze na teritoriji BiH. 

Sastanku je prisustvovala i ambasador SAD u BiH Morin Kormak, te vršilac dužnosti zamjenika pomoćnika državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Metju Palmer. 

U ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića, sastanku je prisustvovao njegov savjetnik Zoran Đerić.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина