Предсједник Српске на Иску

Додик америчкој Амбасади: Лицемјерно је говорити да сте пријатељ БиХ, а саплићете је на сваком кораку

  • Извор: АТВ
  • 23.01.2024. 11:19

Милорад Додик, предсједник Републике Српске, рекао је данас да би чланови америчке Амбасаде у БиХ требали пустити лидере у БиХ да се сами договарају, уз питање да ли они имају посланике у скупштинама.

„Да ли то и колико Амбасада САД у Сарајеву има посланика у скупштинама у БиХ? Требало би да као гости немају ниједног и пусте нас да се сами договарамо“, навео је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Ми овдје живимо и како се договоримо, тако ће нам бити, поручио је предсједник Републике Српске.

„Ако Амбасада има своје посланике, кажите нам ко су и нека оснују посланичке клубове Мајкла Марфија. Чисто да знамо с ким да разговарамо. Лицемјерно је говорити да сте пријатељ БиХ, а саплићете је на сваком кораку и минирате сваки договор демократски изабраних представника три народа“, истакао је Додик.

Амбасада САД у БиХ јуче је саопштила да је питање провођења одлука Европског суда за људска права кључно, те да се најистакнутија од тих одлука тиче избора Предсједништва БиХ, што не може бити регулисано само измјенама Изборног закона. Додали су да је Европски суд за људска права донио неколико одлука у којима се домаћим политичким лидерима налаже да измијене дејтонски Устав, а да је ЕУ нагласила да БиХ не може ући у Унију без тога.

Пратите нас и путем Вибера