Предсједник Републике Српске

Додик: Конаковић својим понашањем одржава тезу о неодрживости БиХ

  • Извор: АТВ
  • 15.11.2023. 20:53

Предсједник Републике Српске Милорад Додик каже у еимсији "Имате ријеч" да министар иностраних послова БиХ у Савјету министара Елмедин Конаковић својим једностраним изношењем ставова руши БиХ, што Србима одговара јер се тиме одржава теза о неодрживости БиХ.

Коментаришући извјештај Европске комисије, Додик поручује да је ријеч о стереотипу.

"То најбоље објашњава Конаковић који каже да су ходали по свијету и обезбиједили да они више нису кривци. Кривци смо онда ми? Како је могуће да министар који је заједнички, само заступа интересе своје политичке парије. Намјерно смо то пустили да се види. Видјели смо код Бисере Турковић, сада видимо код њега. Нама је био интерес да покажемо таквог типа. За коју БиХ се он бори? За своју? Спремни смо да прихватимо дејтонску БиХ. По тој БиХ, министар иностраних послова не смије да проговри ниједну која није договорена. А пошто он само износи своје ставове, руши на тај начин БиХ. То нама одговара јер се тиме одржава полемика о неодрживости БиХ. Муслимани ако хоће БиХ онда је морају представљати онако како је предвиђена, а не како они желе".

Он поручује да ће свијет видјети да ово што Конаковић прича,

Додик: Не можете имати радника који је незадовољан платом и амбијентом

Додик: Не можете имати радника који је незадовољан платом и амбијентом

"Распало се систем Предсједништва јер Комшић оде без става Предсједништва и говори на Уједињеним нацијама. Пропало Предсједништво, пропашће Савјет министара, видјећемо шта ће донијети у Парламентарној скупштини".

Он истиче да се разумјела прича која долази из ЕУ, а која опет није дарежљива како се покушало представити.

"Они имају своје интересе. Оголили су се подржавајући Украјину и готово су испразнили резерве. Сада кажу како ће читав Балкан добити шест милијарди. Шта кријете, реците колико ће добити Србија, БиХ, Црна Гора..."

Говорећи о могућем осамостаљењу Републике Српске, Додик истиче да је то могуће.

"У Српској неће бити резова"

"Реално је могуће, као и да остане у дејтонској БиХ. Друга БиХ је немогућа. Када узмете контекст и људе који се баве аналитичким питањима видјећете да БиХ нема код себе много шта што би било интегрирајуће за БиХ, само дезинтегрирајуће".

Он поручује и да БиХ никада у историји није успјела да буде самостална држава.

"На бази лажних приступа гради се и нама се намеће нека позиција. БиХ нема ни дан државности. То би морао парламент или Савјет министара, Предсједништва да утврди датум. То немате. Имате из социјалистичког времена да је то 25. новембар, засједање ЗАВНОБиХ-а у Мркоњић Граду. И то је накарадна ситуација гдје муслимани кажу то је наш дан државности. Хајде да видимо шта је ЗАВНОБиХ. ЗАВНОБиХ је одржан у Мркоњић Граду као припремни састанак за АВНОЈ. Тада су постављених темељи СФРЈ у коме БиХ као комунистрички продукт је проглашена као федерална јединица, а не држава. Да није било АВНОЈ-а, ЗАВНОБиХ би био безвезан. За вријеме одржавања и ЗАВНОБиХ-а и АВНОЈ-а Тито је говорио о томе да су Срби драматична већина у партизанским јединицама, и да је занемарљив број муслимана. Они су били заузети својим активностима у НФХ и злочинима над Србима".

Дуел Вукановић-Елек: Ко се провео као бос по трњу, а ко узео силне паре

Дуел Вукановић-Елек: Ко се провео као бос по трњу, а ко узео силне паре


Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.