Предсједник Српске

Додик: Муслимани су ти који су изашли из БиХ

  • Извор: АТВ
  • 23.04.2024. 21:07

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да су босански муслимани ти који су изашли из БиХ и праве нову државу с онима који им за то дају подршку.

Додик је истакао да је за очување мира и стабилности у региону од највећег значаја да западне силе покажу објективан приступ и уваже историјске и политичке реалности овог простора.

"Дио Запада истрајава у покушајима да Србе представи као лоше момке с којима се треба обрачунати и које треба кажњавати. То гледамо и слушамо ових дана, уз подршку коју дају резолуцији о Сребреници, која је подијелила БиХ на два дијела", рекао је Додик и додао:

"Инсистирањем на таквим политичким пројектима и манипулацијама, довели су до тога да се Срби и босански муслимани још више удаље и не желе да граде никакву заједничку будућност. Сви пријатељи БиХ, међу којима би морали бити сви који су свједоци Дејтонско-париског споразума, ако мисле добро свим народима овог простора, одбациће резолуцију".


Хит! Кандидат СДС-а причао о себи у трећем лицу, збунио присутне

Хит! Кандидат СДС-а причао о себи у трећем лицу, збунио присутне

Предсједник Српске наглашава да је овом подручју потребан позитиван замах који долази с европским интеграцијама.

"Потребни су стабилност, раст и развој, а не подјеле које су креатори тог документа намијенили како би Србе приказали као злочинце. Стављањем на страну само једног народа и навијачким приступом, дестабилизују се прилике и у БиХ и у региону. Данас смо у позицији да разговарамо са свима који желе да саслушају и разумију позицију Срба. Република Српска се  бори да сачува дејтонску БиХ. У околностима у којима Бошњаци стално раде против Срба, Република Српска пронашла је оквир у којем може да функционише и напредује, док је Федерација показала потпуну нефункционалност", истиче Додик.

Он напомиње да свако добронамјеран и објективан може да види да једино што овдје покушавамо да урадимо је да спријечимо кршење владавине права и Дејтонског споразума и да вратимо примат поштовању међународног права.


Додик: БиХ назадовала због деструктивних активности америчког амбасадора

Додик: БиХ назадовала због деструктивних активности америчког амбасадора

"Резолуција о Сребреници и начин на који је та тема поново оживљена показују да босански муслимани не поштују ни БиХ ни њене институције и да је све што раде против БиХ и против свих народа који овдје живе. Они не желе помирење, они желе да Република Српска нестане и увјерени су да ће то постићи кроз ову резолуцију", каже Додик и закључује:

"Они су ти који су изашли из БиХ и праве нову државу с онима који им за то дају подршку. Република Српска нема ништа с унитарном БиХ и наставиће самостално да јача и напредује. То је наш одговор на унитаристичку политику коју воде босански муслимани".

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.