Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Novi saziv CIK-a sredstvo da se SDA i SDS svete drugim strankama

  • 12.07.2020. 13:38

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nezakonito imenovanje Centralne izborne komisije BiH stvara rascjep za malverzacije i probleme i da je očigledno da su njen sadašnji sastav izabrali SDS i SDA samo da bi se svetili drugim političkim partijama.

"Sva njihova galama o tome kako je CIK ovo ili ono radila u prošlom sazivu pada u vodu jer se zna da je to bilo pod njihovom upravom. Njihovi ljudi su bili kandidati, članovi su CIK, oni su ih birali sa njihovih lista, a sada su dobili one koji će biti poslušnici", rekao je Dodik komentarišući objavljeni konkurs CIK-a za zapošnjavanje novih članova.

On je napomenuo da je u prošlom sazivu CIK-a bilo i članova koji svoj profesionaloni dignitet nisu htjeli žrtvovati da bi se dodvorili partijskom rukovodstvu.

Dodik je ponovio da je BiH nemoguća zemlja, u kojoj se može desiti da se mimo zakona izabere CIK i da se svi izbori pod upravom te komisije dovedu u pitanje.

S druge strane, dodao je, političkim partijama ne preostaje ništa drugo nego da poštuju zakonske rokove.

"Biće tu dosta problema. SNSD se priprema na sve to i mi smo danas najodgovornija politička partija u Republici Srpskoj, prihvatamo težinu činjenice da predstavljamo srpski narod u najmasovnijem smislu", rekao je Dodik.

On je dodao da postoje i druge političke partije, ali da je narod dao povjerenje SNSD-u, čiji je predsjednik, te da oni odgovaraju za narodne poslove.

"Odbrana Republike Srpske ostaje u fokusu interesovanja SNSD-a i njeni projekti i aktivnosti su tome podređeni. Dejtonski mirovni sporazum je minimu našeg cilja u BiH", poručio je Dodik. 

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм