"Може само да замајава јавност"

Додик о Звиздићу: Једном је издао и напустио Изетбеговића, питање ја дана када ће поново отићи

  • Извор: АТВ
  • 19.12.2023. 16:53

Поданик Бакира Изетбеговића, његов дугогодишњи најближи сарадник, Денис Звиздић је неко ко нема потенцијал за било шта друго осим да замајава јавност својим фантазијама о томе како би БиХ требало да изгледа", рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

"Нема ни потенцијал, а ни капацитет да говори о кључним процесима јер постоји само једна чињеница на његовом путу, а то је - да се Српска пита, а Федерација из које он долази пита америчког амбасадора. Тако овдје у БиХ имамо два дијела, један самосталан, суверен, а други који никако да се ослободи колонијалног карактера", каже Додик.

"Неко ко трчи као Јелена Тривић у скуте нелегалном странцу, рекао је о себи више него што ја могу рећи"

Додик истиче да људи у БиХ заслужују лидере који неће трчати од амбасаде до амбасаде и доносити одлуке које се њима допадају, него радити за добробит народа. 

"Политика тражи више одлучности и потребно је да Федерација изађе из тог мрака који су донијеле међународне интервенције. Људи у БиХ, као и сви муслимани, Бошњаци, заслужују лидере који неће трчати од амбасаде до амбасаде и доносити одлуке које се њима допадају, него радити за добробит народа и то Звиздић мора да научи. 

Једном  је издао и напустио Изетбеговића, питање ја дана када ће поново отићи. Јасна је одговорност "тројке" према онима који су их инсталирали, али реалност, у коју сваки пут ударе, у институцијама на заједничком нивоу показаће им да једина прича која може да опстане овдје је она базирана на консензусу, дијалогу представника три конститутивна народа. Све остало је крај за БиХ. Звиздић је та парадигма", каже Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!