Srpski član Predsjedništva

Dodik poručio Šmitu: Od mene rakiju neće popiti

  • Извор: СРНА
  • 26.06.2022. 15:23

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, ponovio je danas da nije pozvao na rakiju Kristijana Šmita, kojeg Srpska ne priznaje kao visokog predstavnika u BiH.

"Apsolutno nisam bio u dodiru da mogu da ga pozovem", precizirao je Dodik i dodao da taj poziv može da se odnosi na vrijeme kad je Šmit bio njemački ministar poljoprivrede i kada su se 2016. godine u Sarajevu sastali zbog mjera nametnutih da bi BiH izgubila svoj stočni fond i da bi se omogućilo da Njemačka ovamo izvozi meso.

Dodik je istakao da stavljati to u kontekst kada je "Šmit lažni visoki predstavnik, govori koliko on nije realan".

"Ne znam šta se sa njim dešava, zašto mu je to potrebno", rekao je Dodik i ocijenio da je to zbog toga da svojim partnerima u Republici Srpskoj da snagu da pričaju nešto što je laž.

Srpski član Predsjedništva poručio je Šmitu da od njega rakiju neće popiti.

"Evropski put BiH postao besmislen"

Dodik je izjavio  danas da je nakon prošlosedmičnog samita u Briselu evropski put u BiH potpuno besmislen, te da ga treba redefinisati i postaviti u realne okvire današnjeg vremena.

Komentarišući odluku o dodjeljivanju statusa kandidata za članstvo u EU Moldaviji i Ukrajini, Dodik je rekao da ukoliko Unija ne prestane sa postavljanjem nekih iluzornih zahtjeva, BiH nema potrebe da radi na tome.

"Oni misle da smo mi ovdje ljudi manje vrijednosti, oni misle da nas treba stalno pritiskati. Njima nije bio dovoljan rat ovdje i stradanje 94.000 ljudi, oni su napravili svoju odluku i smatraju je istorijskom", rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

On je dodao da istoriju konotira na neki drugi način i da je odluka o dodjeljivanju statusa kandidata Ukrajini i Moldaviji nešto što je teško potpuno razumjeti.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина