Предсједник Српске

Додик: Привођењем Дебевеца постало спорно све што Суд БиХ ради

  • Извор: СРНА
  • 20.12.2023. 15:26

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће, у случају да се покажу тачним разлози због којих је ухапшен предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец, онда бити спорно све што је овај суд пресудио, па и суђење њему.

"Да ли је могуће да предсједник Суда БиХ може бити приведен и да ли неко очекује да могу да имам повјерење у тај суд? Мислим да је све ово намјештено што смо имали прилику да гледамо јуче и прекјуче", рекао је Додик новинарима и додао да се никада није срео ни са Дебевецом, ни ухапшеним бившим директором Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османом Мехмедагићем.

Он је истакао да не може поштовати суд који се овако понаша, као ни предсједника Суда који на тај начин ради.


Ово је данас најтоплије мјесто у БиХ: Температура скоро за кратког рукава

Ово је данас најтоплије мјесто у БиХ: Температура скоро за кратког рукава

Додик је рекао да је привођењем предсједника Суда БиХ све оскрнављено, посебно жртве када су у питању процеси за ратне злочине.

Предсједник Српске је нагласио да је катастрофално сазнање да се годинама намјештају судски процеси и да у БиХ постоји организована група криминалаца који то чини, најавивши због тога кривичне пријаве када се заврши процес против њега.

Додик је рекао да је привођење бившег директора ОБА поразно за САД и њиховог амбасадора у БиХ Мајкла Марфија који сву одговорност пребацује на лидера СДА Бакира Изетбеговића.

"Све је намјештено", констатовао је Додик и додао да је могуће да је тужиоца у случају против њега звао неко из Амбасаде САД у БиХ.

Додик је рекао да је пристао да долази на суђење у Сарајеву јер не жели да нико, па ни Бошњак или Хрват буде процесуиран како он.

Он је истакао да као предсједник Републике Српске има преча посла него да губи вријеме на Суду из нечијег хира.


Подршку предсједнику Српске пред Судом БиХ пружила и Милица Ијачић

Подршку предсједнику Српске пред Судом БиХ пружила и Милица Ијачић

Предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец и бивши директор Обавјештајно-безбједносне агенције Осман Мехмедагић ухапшени су прије два дана по налогу Тужилаштва БиХ због сумње да су злоупотријебили службени положај на начин да су незаконито прислушкивали судије Суда БиХ и запослене раднике Тужилаштва БиХ.

Пратите нас и путем Вибера