Предсједник Српске

Додик: Резолуција - дебакл вишедеценијске лажи и подвала босанских муслимана

 • Извор: СРНА
 • 26.05.2024. 19:11

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да дипломатски успјех 21. вијека, како је Денис Бећировић окарактерисао резолуцију у Сребреници, није ништа друго до дебакл вишедеценијских лажи и подвала које су босански муслимани пласирали по свијету.

"Дипломатски успјех 21. вијека, како га помпезно Бећировић назва, алатка је у рукама западних земаља које овог љета и јесени очекују избори. Пошто немају одговор на догађаје у Гази, својим бирачима понудиће резолуцију која се тиче муслимана, али на некој другој тачки свијета", рекао је Додик Срни.

Додик је указао на то да данас чак 109 држава свијета не подржава Бећировићеву верзију догађаја у Сребреници у јулу 1995. године и практично оспоравају одлуке суда које су основале управо УН.

Додик: Хрватска би требало да ћути јер је управо НДХ починила геноцид над Србима

Додик: Хрватска би требало да ћути јер је управо НДХ починила геноцид над Србима

Признавши да је резолуцију о Сребреници спремао у тајности, Додик каже да је Бећировић је признао да је радио нешто неприхватљиво и кварно, јер да то није тако, зашто би се то радило у тајности.

"Признао је такође да не поштује Устав БиХ ни законе БиХ, јер, осим што је резолуција рађена тајно, у УН је завршила противуставно, без сагласности сва три члана Предсједништва БиХ. Ни прес конференција о којој говорим, ни његови иступи у Њујорку нису били у име БиХ, иако се он константно труди да ставове Бошњака испоручује као ставове БиХ", рекао је Додик.

Према његовим ријечима, резолуција о Сребреници је и Лагумџијино прање пред муслиманима због Алжирске групе коју је изручио на Гвантанамо и покушај да кроз подршку Исламске вјерске заједнице сједне на столицу бошњачког лидера и оконча владавину династије Изетбеговић.

Шмит се шуња по Српској, провоцира и исмијава српске жртве

Шмит се шуња по Српској, провоцира и исмијава српске жртве

Сама чињеница да се Бећировић правда због ове резолуције, говори да је свјестан да је ово довело у питање постојање БиХ, каже Додик и напомиње да резолуција о Сребреници не доприноси ни миру ни суживоту већ је директна пријетња српском народу у БиХ.

"Но Бећировић не зна, јер и не може да зна, да народ који је преживио геноцид нико не може застрашити", закључио је Додик.

Бећировић је истакао како су “многи мислили да никада неће дочекати ову резолуцију у УН-у, али да су након низа неуспјелих покушаја успјели.

Бећировић је у обраћању послије усвајања резолуције рекао да иза тог "успјеха стоји добро осмишљен и предан рад", да је то "једна од најважнијих дипломатских и политичких побједа БиХ у 21. вијеку.

Велики број људи на концерту

Велики број људи на концерту "Неће бити границе на Дрини" у Бусијама

Он је тада изјавио да је активности у вези са резолуцијом покренуо на почетку мандата, а интензивирао прије 12 мјесеци, те појаснио како "нису пуно причали, али су пуно радили" као и да је ријеч о једном од "најкомплекснијих пројеката који је подразумијевао многе активности".

Пратите нас и путем Вибера

 • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 11:00 Ловачки савети (Р)

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Документарни програм

  ''Документарни програм