Uvodno obraćanje

Dodik: Saradnja u jugoistočnoj Evropi nije samo fraza

  • 09.07.2019. 10:10

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da današnji samit Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji se održava na Jahorini, predstavlja potvrdu da saradnja u jugoistočnoj Evropi nije samo diplomatska fraza nego kompletna i sadržajna aktivnost.

Dodik je u uvodnom obraćanju na plenarnoj sesiji šefova delegacija učesnica samita SEECP istakao potrebu nastavka regionalne saradnje, navodeći da je ovaj skup prilika da se razmijene mišljenja o najvažnijim pitanjima regiona, posebno o stanju evropskih i evroatlantskih integracija. 

On je naveo da mnogi aktuelno stanje u jugoistočnoj Evropi ocjenjuju da nije onakvo kakvo se željelo prije 23 godine, kada je formiran SEECP, te dodao da je uglavnom saglasan s tom ocjenom, zbog čega je SEECP važan i potreban kao forum na kome će se stvarati uslovi za rješavanje brojih pitanja. 

"Učinimo to i danas i ovdje", poručio je Dodik učesnicima sastanka, navodeći da je SEECP autohtona inicijativa iz jugoistočne Evrope koju treba održati.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм