Lider SNSD-a

Dodik: Srpska stoji iza Srba u distriktu, oni su nezaobilazan faktor

  • Извор: СРНА
  • 23.08.2022. 20:12

Lider SNSD-a Milorad Dodik istakao je večeras da Republika Srpska stoji iza Srba u Brčko distriktu i čini sve da srpski narod tu ima pravi status, da su Srbi nezaobilazan faktor.

"Republika Srpska stoji iza Srba u distriktu i ostaće privržena svim projektima koje oni rade, to je politika SNSD-a sa kojom ćemo nastaviti", rekao je novinarima Dodik, koji je večeras prisustvovao druženju sa članovima stranke u Brčkom.

On je naglasio da je Brčko veoma važno, da je Republika Srpska garant Dejtonskog sporazuma za Brčko i da će nastaviti da zajedno na pravi način rade.

Dodik je, obraćajući se okupljenima, pozvao sve koji se nisu registrovali kao državljani Republike Srpske, da ne oklijevaju da to učine jer je to važno.

"Republika Srpska je garant srpskog naroda na ovim prostorima. Bez Republike Srpske nema Srba u Brčko distriktu, niti u Federaciji BiH, a bez Srpske pogotovo nema Srba u Republici", naglasio je Dodik.

On je rekao da Republika Srpska dobro stoji, da ima najveći broj i najmoćnije prijatelje na svijetu - Rusiju, Kinu, Izrael, Mađarsku, te da je bratska Srbija tu u svakom trenutku.

Dodik je pozdravio Aktiv žena SNSD-a, ističući da su među najboljim stranačkim organizacijama u Srpskoj.

Predsjednik Opštinske organizacije SNSD-a Siniša Milić istakao je značajne rezultate u razvoju ove lokalne zajednice zahvaljujući podršci lidera SNSD-a Milorada Dodika, podsjetivši na brojne projekte pomoći Srpske Brčko distriktu.

Milić je rekao novinarima da građani Brčkog, državljani Srpske u distriktu ni u čemu nisu osjetili manjak prava u odnosu na građane Republike Srpske u ostalim opštinama.

"SNSD će nastaviti da provodi politiku očuvanja identiteta Srba na ovom prostoru, očuvanju ustavne pozicije Srpske i podizanju standarda svih građana", naglasio je Milić, dodajući da SNSD neće doprinostiti bilo kakvim podjelama i da će se okupiti u interesu svih građana distrikta.

Milić je večeras na stranačkom druženju u prepunoj svečanoj sali "Tesla" u Brčkom izrazio uvjerenje da iako zvanična kampanja pred opšte izbore još nije počela, da SNSD već može proglasiti pobjedu, te dodao da više od hiljadu gostiju pokazuje da je SNSD najjača politička partija na području distrikta.

Milić je istakao da je sve to rezultat politike SNSD-a proteklih godina na nivou Srpske, BiH i Brčko distrikta.